Vesti

U ŠAPCU OTVORENA MANIFESTACIJA ,,SPORTSKE IGRE MLADIH“

14. aprila 2021.

U ime Grada Šapca predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić otvorio je danas u Sportskom centru ,,Feniks” najveću sportsku manifestaciju ,,Dunav osiguranje Sportske igre mladih”, čiji je osnovni cilj da kroz sport, druženje i edukaciju podstiče izgradnju zdravih životnih navika. Manifestacija je regionalnog nivoa, spaja decu iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

– Sport je uvek pravi izbor i svi koji izaberu sport su pobednici. Manifestacija kao što su „Sportske igre mladih“ je potrebna, kako Šapcu, tako i celoj Srbiji, pre svega jer je ovo sve potpuno besplatno i dostupno našoj deci. Deca treba da pokažu svoje sportske talente, da uživaju i ponesu lepe uspomene sa ovakvog događaja. Ovakve manifestacije će uvek imati apsolutnu podršku grada Šapca. „Sportske igre mladih“, u Srbiji se održavaju osmu godinu za redom, a drugi put u Šapcu. Ja se nadam da će Šabac i ove i narednih godina biti dobar domaćin – rekao je Nemanja Pajić.

Otvaranju manifestacije prisustvovao je i načelnik Mačvanskog okruga Vladan Krasavac, gde je pozdravljajući prisutne poručio da sport predstavlja najlepšu aktivnost za svu decu, jer na najzdraviji način koriste svoje slobodno vreme.

– Deca se na treninzima druže i zaljubljuju i to ostaje kao uspomena za ceo život. Ovo je izuzetno važan projekat i zbog objedinjujućeg faktora za tri države regiona: Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Deca nose lepu poruka svima, a posebno starijima. Oni su nosioci nove budućnosti u regionu i treba da neopterećeni prošlošću donesu jedan novi kvalitet i poruku pomirenja – rekao je Krasavac i odao priznanje Vladi Republike Srbije, predsedniku, ali i predstavnicima ostale dve države koji su prepoznali vrednost i kvalitet ove manifestacije.

Vlasnik Sportskog centra ,,Feniks“ i nekadašnji reprezentativac – golman fudbalske reprezentacije Bojan Jorgačević, izjavio je da je ceo kolektiv sportskog centra ,,Feniks” ponosan što je deo ovog projekta.

– Grad Šabac je sportski grad, ima tradiciju izuzetno vrednih i talentovanih sportista. Sportske igre mladih su projekat koji okuplja mnogo dece u različitim sportovima.  Najvažnije je što je sve besplatno. Mislim da je ovo prelepa manifestacija kako za dečake, tako i za devojčice – istakao je Jorgačević i poručio da do kraja godine imaju u planu izgradnju i jednog hotela, kako bi ugostili decu iz celog regiona.

– Pokušaćemo da dovedemo decu iz celog regiona. Želimo da Šabac postane olimpijski grad, a i ovo je mini olimpijada mladih koja sa pobednicima iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske ima završnicu u Splitu. To daje celokupnu sliku i dobru poruku. Ona treba da pobede i da pobedi sportski duh – zaključio je Jorgačević.

,,Sportske igre mladih“ , sportsko edukativni projekat za decu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta održavaju se u kontinuitetu od 1996. godine u Republici Hrvatskoj, jedanaest godina u Bosni i Hercegovini, a ovo je osma godina u Republici Srbiji.