Вести

У ШАПЦУ ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА ,,СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ“

14. априла 2021.

У име Града Шапца председник Скупштине града Немања Пајић отворио је данас у Спортском центру ,,Феникс” највећу спортску манифестацију ,,Дунав осигурање Спортске игре младих”, чији је основни циљ да кроз спорт, дружење и едукацију подстиче изградњу здравих животних навика. Манифестација је регионалног нивоа, спаја децу из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске.

– Спорт је увек прави избор и сви који изаберу спорт су победници. Манифестација као што су „Спортске игре младих“ је потребна, како Шапцу, тако и целој Србији, пре свега јер је ово све потпуно бесплатно и доступно нашој деци. Деца треба да покажу своје спортске таленте, да уживају и понесу лепе успомене са оваквог догађаја. Овакве манифестације ће увек имати апсолутну подршку града Шапца. „Спортске игре младих“, у Србији се одржавају осму годину за редом, а други пут у Шапцу. Ја се надам да ће Шабац и ове и наредних година бити добар домаћин – рекао је Немања Пајић.

Отварању манифестације присуствовао је и начелник Мачванског округа Владан Красавац, где је поздрављајући присутне поручио да спорт представља најлепшу активност за сву децу, јер на најздравији начин користе своје слободно време.

– Деца се на тренинзима друже и заљубљују и то остаје као успомена за цео живот. Ово је изузетно важан пројекат и због обједињујућег фактора за три државе региона: Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске. Деца носе лепу порука свима, а посебно старијима. Они су носиоци нове будућности у региону и треба да неоптерећени прошлошћу донесу један нови квалитет и поруку помирења – рекао је Красавац и одао признање Влади Републике Србије, председнику, али и представницима остале две државе који су препознали вредност и квалитет ове манифестације.

Власник Спортског центра ,,Феникс“ и некадашњи репрезентативац – голман фудбалске репрезентације Бојан Јоргачевић, изјавио је да je цео колектив спортског центра ,,Феникс” поносан што је део овог пројекта.

– Град Шабац је спортски град, има традицију изузетно вредних и талентованих спортиста. Спортске игре младих су пројекат који окупља много деце у различитим спортовима.  Најважније је што je све бесплатно. Мислим да је ово прелепа манифестација како за дечаке, тако и за девојчице – истакао је Јоргачевић и поручио да до краја године имају у плану изградњу и једног хотела, како би угостили децу из целог региона.

– Покушаћемо да доведемо децу из целог региона. Желимо да Шабац постане олимпијски град, а и ово је мини олимпијада младих која са победницима из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске има завршницу у Сплиту. То даје целокупну слику и добру поруку. Она треба да победе и да победи спортски дух – закључио је Јоргачевић.

,,Спортске игре младих“ , спортско едукативни пројекат за децу и младе основношколског и средњошколског узраста одржавају се у континуитету од 1996. године у Републици Хрватској, једанаест година у Босни и Херцеговини, а ово је осма година у Републици Србији.