Vesti

U ŠAPCU OTVOREN 13. MEĐUNARODNI SAJAM POLJOPRIVREDE

10. mart 2023.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić otvorio je 13. Međunarodni sajam poljoprivrede, koji se danas i sutra održava u Sportskoj hali ,,Zorka“ u Šapcu. Organizator sajma je Regionalna radio-televizija ,,AS“, a pokrovitelj je Grad Šabac. Tokom dva dana, više od 150 izlagača će predstaviti najnovija dostignuća u svim segmentima poljoprivrede, a na sajmu su, po prvi put, kompanije iz Rumunije i Francuske.

,,Ova manifestacija prilika je za uspostavljanje novih privrednih kontakata, razmenu informacija i saznanja o najnovijim trendovima, kako proizvodnim, tako i potrošačkim“, izjavio je gradonačelnik Pajić.

On je istakao da Grad Šabac ima 80.000 hektara obradivog zemljišta i više od 10.000 aktivnih poljoprivrednih domaćinstava, te da je zbog toga održavanje sajma od izuzetnog značaja za grad i sve one koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

,,Budžet Grada Šapca za poljoprivredu je rekordnih 130 miliona dinara. Siguran sam da će naši poljoprivrednici i gosti sajma, iskoristiti ovu priliku da unaprede svoj rad i poslovanje. Hvala organizatorima na istrajnosti. Grad će nastaviti da ulaže u poljoprivredu, jer je ulaganje u poljoprivredu ulaganje u budućnost Šapca,“ kaže Pajić.

Sajam će biti otvoren 10. i 11. marta, od 8.00 do 19.00 časova.