Вести

У ШАПЦУ ОТВОРЕН 13. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ

10. март 2023.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић отворио је 13. Међународни сајам пољопривреде, који се данас и сутра одржава у Спортској хали ,,Зорка“ у Шапцу. Организатор сајма је Регионална радио-телевизија ,,АС“, а покровитељ је Град Шабац. Током два дана, више од 150 излагача ће представити најновија достигнућа у свим сегментима пољопривреде, а на сајму су, по први пут, компаније из Румуније и Француске.

,,Ова манифестација прилика је за успостављање нових привредних контаката, размену информација и сазнања о најновијим трендовима, како производним, тако и потрошачким“, изјавио је градоначелник Пајић.

Он је истакао да Град Шабац има 80.000 хектара обрадивог земљишта и више од 10.000 активних пољопривредних домаћинстава, те да је због тога одржавање сајма од изузетног значаја за град и све оне које се баве пољопривредном производњом.

,,Буџет Града Шапца за пољопривреду је рекордних 130 милиона динара. Сигуран сам да ће наши пољопривредници и гости сајма, искористити ову прилику да унапреде свој рад и пословање. Хвала организаторима на истрајности. Град ће наставити да улаже у пољопривреду, јер је улагање у пољопривреду улагање у будућност Шапца,“ каже Пајић.

Сајам ће бити отворен 10. и 11. марта, од 8.00 до 19.00 часова.