Вести

У ШАПЦУ ОДРЖАН САСТАНАК МРЕЖЕ ИНСТИТУТА И ЗЗЈ СРБИЈЕ

16. април 2024.

Завод за јавно здравље Шабац у сарадњи са Институтом за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић-Батут“ и Градом Шапцем био је данас домаћин састанка директора Мреже института и Завода за јавно здравље Србије. Састанак је отворио градоначелник Шапца др Александар Пајић.

,,Састанак Мреже јавног здравља, директора Института и Завода за јавно здравље, представника Министарства здравља, уз подршку УСАИД-а и МОМЕНТУМ пројекта, потврда је и резултата заједничког рада наше локалне самоуправе и Завода за јавно здравље Шабац. Веома је важно да Град Шабац буде домаћин и оваквих скупова, где се доносе важни предлози и одлуке за унапређење јавног здравља“, поручио је градоначелник Пајић и пожелео свим учесницима састанка добродошлицу у Шабац, Град будућности, али и Град богате историје и првина – прве жене лекара у Србији др Драге Љочић, по којој и наш дом здравља носи име, прве праве болнице која носи име великана ,,Др Лазе К. Лазаревића”, прве бактериолошке станице у Србији претече нашег Завода за јавно здравље, првог рендген апарата у Србији, али и првог клавира, застакљеног прозора, урбанистичког плана.

,,Ред шабачких првина је дугачак, али да мислимо о будућности говоре сви пројекти које смо као Град спровели.
Иако је тема вашег данашњег скупа посвећена имунизацији, а у сусрет Европској недељи имунизације од 21-27. априла 2024, истакао бих да Град Шабац и у свим другим активностима нашег Завода пружа значајну подршку. Желим им успешан рад и пријатан боравак у нашем граду“, подвукао је градоначелник.

Током ковид пандемије овакви састанци су одржавани у Институту за јавно здравље Србије, али је било и појединачних састанака у складу са потребама појединачних локалних заједица и самоуправа.

,,Овакав начин представљања резултата рада Завода за јавно здравље Шабац и подршка коју ужива од стране локалне самоуправе је од великог значаја у унапређењу капацитета и квалитета свих завода и института у реаговању у ванедним и ризичним ситуацијама о којима брину заводи и институти. Велику захвалност дугујемо градоначелнику Шапца и директору ЗЗЈШ“, казала је проф. др Верица Јовановић, в.д. директора Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић- Батут“.

Директор Завода за јавно здравље Шабац Бранко Вујковић захвалио се пијатељима из пројекта МОМЕНТУМ и УСАИД-а који су поржали организацију стручног скупа и нагласио да их очекују важни кораци након скупа.