Vesti

U ŠAPCU ODRŽAN 3X3 TURNIR U BASKETU

24. jul 2023.

Šabac je u nedelju bio centar košarkaških zbivanja u zemlji. Po prvi put je organizovan turnir 3h3 u basketu. Organizator turnira je Nacionalni sportski savez 3×3 basket Srbija, suorganizator je bio Sportski savez grada Šapca, a pokrovitelj Grad Šabac. Od ukupno 31 ekipe, 24 se našlo u glavnom žrebu.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da je basket 3h3 u velikoj ekspanziji širom sveta i da je prava privilegija održavanje ovakvog takmičenja u Šapcu.

,,Naši sugrađani imali su priliku da uživaju u kvalitetnim i neizvesnim mečevima, atraktivnim potezima koji su pokazali šta znači prava sportska fer-plej igra, kao i da vide neke od najboljih igrača u sportu koji je od 2021. godine olimpijski sport. Još jednom smo pokazali da je Šabac grad sporta i nastavićemo da podržavamo organizaciju ovakvih događaja”, istakao je gradonačelnik Pajić.

Pobednik turnira je ekipa ,,Selvaggio“ koja je osvojila pehar i novčanu nagradu u iznosu od 150.000 dinara, drugo mesto je ekipa ,,Šabac 3×3 Kolor tapet”, koja je osvojila 40.000 dinara, a treće mesto pripalo je ekipi ,,Auto kuća Sekulić” koja je osvojila 10.000 dinara.

,,Igram ove turnire već šest godina i navijao sam da se na našem Trgu održi jedan takav, jer znam koliko Šabac voli basket, ali zaista nisam očekivao ovakav odziv. U jednom trenutku bilo je više od hiljadu ljudi na Trgu. Sve vreme, od 12 sati, kada je sunce bilo najjače, pa do kraja, tribina je bila prepuna”, istakao je Filip Nešić u ime organizatora.