Вести

У ШАПЦУ ОДРЖАН 3X3 ТУРНИР У БАСКЕТУ

24. јул 2023.

Шабац је у недељу био центар кошаркашких збивања у земљи. По први пут је организован турнир 3х3 у баскету. Организатор турнира је Национални спортски савез 3×3 баскет Србија, суорганизатор је био Спортски савез града Шапца, а покровитељ Град Шабац. Од укупно 31 екипе, 24 се нашло у главном жребу.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да је баскет 3х3 у великој експанзији широм света и да је права привилегија одржавање оваквог такмичења у Шапцу.

,,Наши суграђани имали су прилику да уживају у квалитетним и неизвесним мечевима, атрактивним потезима који су показали шта значи права спортска фер-плеј игра, као и да виде неке од најбољих играча у спорту који је од 2021. године олимпијски спорт. Још једном смо показали да је Шабац град спорта и наставићемо да подржавамо организацију оваквих догађаја”, истакао је градоначелник Пајић.

Победник турнира је екипа ,,Selvaggio“ која је освојила пехар и новчану награду у износу од 150.000 динара, друго место је екипа ,,Шабац 3×3 Колор тапет”, која је освојила 40.000 динара, а треће место припало је екипи ,,Ауто кућа Секулић” која је освојила 10.000 динара.

,,Играм ове турнире већ шест година и навијао сам да се на нашем Тргу одржи један такав, јер знам колико Шабац воли баскет, али заиста нисам очекивао овакав одзив. У једном тренутку било је више од хиљаду људи на Тргу. Све време, од 12 сати, када је сунце било најјаче, па до краја, трибина је била препуна”, истакао је Филип Нешић у име организатора.