Vesti

U ŠAPCU BESPLATAN GRADSKI I PRIGRADSKI PREVOZ ZA SUGRAĐANE SA 65 GODINA I STARIJE

31. maja 2021.

Na današnjoj 18. sednici Gradskog veća jednoglasno je usvojena Odluka o besplatnom gradskom i prigradskom prevozu na području grada Šapca za sve sugrađane sa 65 godina i starije, koja će stupiti na snagu nakon usvajanja u lokalnom parlamentu.

,,Danas smo imali jako bitnu sednicu Gradskog veća. Najvažnija i dugo čekana Odluka je pravo na besplatan gradski i prigradski prevoz na teritoriji grada Šapca, za sve sugrađane sa 65 godina i starije. To je nešto što smo godinama obećavali i sada su stvoreni uslovi za realizaciju. Smatram da je ovo jedna od krucijalnih odluka, jer će naši sugrađani moći da koriste javni prevoz kako bi upotpunili svoj svakodnevni život. Bez bilo kakvih finansijskih izdataka moći će da se voze sa jednog na drugi kraj grada i da koriste usluge privatnog partnera koji je sa Gradom Šapcom potpisao ugovor o javno-privatnom partnerstvu, a to je ,,Duga” Petlovača. Svi polasci u toku dana sa neograničenim brojem vožnji biće im dostupni ovom Odlukom“, rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i dodao da je ovo deo predizbornih obećanja koja su počeli da ispunjavaju.

,,Smanjili smo cene vrtića, omogućili smo svim sugrađanima sa 65 godina i starijim da besplatno koriste usluge gradskog i prigradskog saobraćaja, počeli smo da realizujemo kapitalne projekte kao što je Fiskulturna sala u Majuru, da dovodimo kako domaće tako i strane investitore i proširujemo Severozapadnu industrijsku zonu“, istakao je gradonačelnik Pajić.

Pored Odluke o besplatnom gradskom i prigradskom prevozu na teritoriji grada Šapca, Većnici su doneli još dve bitne Odluke koje se tiču rebalansa dva budžeta, gde utvrdili da su prihodi veoma dobri i da će biti veći od planiranih za oko 280 miliona dinara do kraja kalendarske godine.