Вести

У ШАПЦУ БЕСПЛАТАН ГРАДСКИ И ПРИГРАДСКИ ПРЕВОЗ ЗА СУГРАЂАНЕ СА 65 ГОДИНА И СТАРИЈЕ

31. маја 2021.

На данашњој 18. седници Градског већа једногласно је усвојена Одлука о бесплатном градском и приградском превозу на подручју града Шапца за све суграђане са 65 година и старије, која ће ступити на снагу након усвајања у локалном парламенту.

,,Данас смо имали јако битну седницу Градског већа. Најважнија и дуго чекана Одлука је право на бесплатан градски и приградски превоз на територији града Шапца, за све суграђане са 65 година и старије. То је нешто што смо годинама обећавали и сада су створени услови за реализацију. Сматрам да је ово једна од круцијалних одлука, јер ће наши суграђани моћи да користе јавни превоз како би употпунили свој свакодневни живот. Без било каквих финансијских издатака моћи ће да се возе са једног на други крај града и да користе услуге приватног партнера који је са Градом Шапцoм потписао уговор о јавно-приватном партнерству, а то је ,,Дуга” Петловача. Сви поласци у току дана са неограниченим бројем вожњи биће им доступни овом Oдлуком“, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и додао да је ово део предизборних обећања која су почели да испуњавају.

,,Смањили смо цене вртића, омогућили смо свим суграђанима са 65 година и старијим да бесплатно користе услуге градског и приградског саобраћаја, почели смо да реализујемо капиталне пројекте као што је Фискултурна сала у Мајуру, да доводимо како домаће тако и стране инвеститоре и проширујемо Северозападну индустријску зону“, истакао је градоначелник Пајић.

Поред Одлуке о бесплатном градском и приградском превозу на територији града Шапца, Већници су донели још две битне Одлуке које се тичу ребаланса два буџета, где утврдили да су приходи веома добри и да ће бити већи од планираних за око 280 милиона динара до краја календарске године.