Vesti

U ŠAPCU 113 POZITIVIH NA KORONU U POSLEDNJA 24 ČASA

27. novembra 2020.

Najveći broj novoobolelih u Šapcu u ovom talasu korone bio je u poslednja 24 časa, rečeno je na današnjoj sednici Kriznog štaba kojoj su prisustvovali gradonačelnik Šapca, predstavnici zdravstvenih ustanova, Komunalne policije i Sanitarne inspekcije. Na teritoriji grada testirano je 329 pacijenata, od toga su 113 kovid pozitivni.

,,Ozbiljno je povećanje ne samo broja testiranih, nego i broja obolelih. Imamo sve više urađenih antigenskih testova, kako bismo što brže dobili rezultate, da bi se svi pozitivni što pre izolovali. Samoizolacija podrazumeva da mora da se nađe načina da inficirani bude sam u sobi i da svako izlaženje iz sobe podrazumeva nošenje maske i rukavica. I posle kretanja pozitivne osobe po kući, obavezna je dezinfekcija. Samo na taj način porodice mogu da se sačuvaju od ove infekcije”, izjavila je dr Dragana Radojičić.

U Opštoj bolnici u Šapcu hospitalizovano je 118 pacijenata pozitivnih na koronu.

,,Imamo blagi porast broja hospitalizovanih pacijenata. U jedinici intenzivnog lečenja nalazi se 11 pacijenata, šest je intubirano. Imamo uspešno lečenje dva pacijenta koja su bila u respiratornoj jedinici, jedan je ’85, a drugi je ’73.godište. Hospitalizovani pacijenti su starosti od 54 do 74 godine. Svi hospitalizovani su sa komorbiditetima, najčešće je to dijabetes, gojaznost, hipertenzija. Ono što je dobra vest jeste da je muško novorođenče, naš heroj, koji je bio hospitalizovan, pušten na kućno lečenje. Imamo obolelih 17 zdravstvenih radnika. Trudimo se da kontrolišemo situaciju”, izjavio je dr Slobodan Popović, direktor Opšte bolnice u Šapcu.

Na teritoriji grada Šapca aktivno obolelih je 761, a na okrugu 1999 pacijenata.