Вести

У ШАПЦУ 113 ПОЗИТИВИХ НА КОРОНУ У ПОСЛЕДЊА 24 ЧАСА

27. новембар 2020.

Највећи број новооболелих у Шапцу у овом таласу короне био је у последња 24 часа, речено је на данашњој седници Кризног штаба којој су присуствовали градоначелник Шапца, представници здравствених установа, Комуналне полиције и Санитарне инспекције. На територији града тестирано је 329 пацијената, од тога су 113 ковид позитивни.

,,Озбиљно је повећање не само броја тестираних, него и броја оболелих. Имамо све више урађених антигенских тестова, како бисмо што брже добили резултате, да би се сви позитивни што пре изоловали. Самоизолација подразумева да мора да се нађе начина да инфицирани буде сам у соби и да свако излажење из собе подразумева ношење маске и рукавица. И после кретања позитивне особе по кући, обавезна је дезинфекција. Само на тај начин породице могу да се сачувају од ове инфекције”, изјавила је др Драгана Радојичић.

У Општој болници у Шапцу хоспитализовано је 118 пацијената позитивних на корону.

,,Имамо благи пораст броја хоспитализованих пацијената. У јединици интензивног лечења налази се 11 пацијената, шест је интубирано. Имамо успешно лечење два пацијента која су била у респираторној јединици, један је ’85, а други је ’73.годиште. Хоспитализовани пацијенти су старости од 54 до 74 године. Сви хоспитализовани су са коморбидитетима, најчешће је то дијабетес, гојазност, хипертензија. Оно што је добра вест јесте да је мушко новорођенче, наш херој, који је био хоспитализован, пуштен на кућно лечење. Имамо оболелих 17 здравствених радника. Трудимо се да контролишемо ситуацију”, изјавио је др Слободан Поповић, директор Опште болнице у Шапцу.

На територији града Шапца активно оболелих је 761, а на округу 1999 пацијената.