Вести

У ПРОТЕКЛА 24 ЧАСА У ШАПЦУ 44 НОВОЗАРАЖЕНИХ КОРОНОМ

11. новембар 2020.

Седница Кризног штаба, којој су присуствовали градоначелник Шапца др Александар Пајић, представници здравстених установа и Комуналне полиције, одржана је данас у Градској кући. Тема састанка била је актуелна епидемиолошка ситуација.

Од укупно 98 позитивних на корона вирус у Мачванском округу, у протекла 24 сата, 44 су суграђани Шапца. У Општој болници ,,Др Лаза К. Лазаревић” хоспитализовано је 69 пацијената, од тога су два пацијента из Лознице. Четири суграђанина су у респираторној јединици, у тешком стању, док су сви остали у средње тешком.

,,Имамо наставак тренда великог броја оболелих на територији града Шапца. Што се тиче здравственог особља, имамо укупно 24 инфицирана здравствена радника Опште болнице у Шапцу, и 10 здравстених радника из Дома здравља ,,Др Драга Љочић”, док је један радник изашао из изолације. У образовним установама немамо ширење ковида. Имамо 36 инфицирани ученика, 11 просветних радника и три радника ненаставног особља који су запослени у образовним установама. Оно што је битно, предузимају се све мере за максималну контролу ковида 19 и комунално предузеће је већ почело са дезинфекцијом шабачких улица. То је урађено јутрос, а нова дезинфекција биће урађена и вечерас. Појачани су сви надзори Комуналне полиције и Санитарне инспекције како бисмо Уредбу Владе Републике Србије у ванредном стању испоштовали до краја”, изјавио је градоначелник др Пајић.

У протеклих 24 часа у Шапцу је тестирано 110 пацијената.

,,Ванредна ситуација уведена је првенствено зато што се не поштује социјална дистанца, и даље смо наставили са превеликим дружењем. Не обраћамо пажњу на основне ствари за које се надамо да ће се овим мерама променити. Овим се не прекидају сва дешавања у граду. Она се настављају, али уз обавезно одобрења Завода за јавно здравље. Завод ће доставити мере којих се морају придржавати, а у оквиру свега тога, обавезно је присуство ковид редара који ће бити задужен и одговоран за поштовање превентивних мера. Осим њега, контролу ће обављати и Комунална полиција”, изјавила је др Драгана Радојичић, из Завода за јавно здравље у Шапцу.

Наредни састанак Кризног штаба заказан је за сутра.