Vesti

U POCERSKOM SELU DVORIŠTE ASFALTIRANO 2,7 KM PUTA

10. novembar 2022.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je obišao završne radove na asfaltiranju 2,7 km puta u Dvorištu. Meštani ovog pocerskog sela ove jeseni imaće asfaltiran put u zaseoku Donja mala. Ovom prilikom gradonačelnik Pajić istakao je da je za poslednje dve godine na teritoriji grada Šapca asfaltirano više od 75 km puta i da nijedna mesna zajednica neće biti zaboravljena.

,,Mi gradimo nove puteve, omogućavamo ljudima uslove života dostojne ovog veka. Trudićemo se da nijedno selo ne bude zaboravljeno. Cilj nam je da dođemo do svake mesne zajednice kada je asfaltiranje u pitanju, jer to je jedan od osnovnih preduslova za dobar život ljudi, posebno onih koji žive u seoskim mesnim zajednicama. Iako je Dvorište udaljeno od Šapca 25 km, ovim dokazujemo da mislimo o svim našim sugrađanima. Mnoga mesta i putevi, koji prolaze kroz njih, do skoro nikada nisu imala asfalt, koji je prioritet za normalne uslove života. Nastavljamo istim tempom, Šabac će biti grad budućnost”, istakao je Pajić.

Živan Marić, predsednik Saveta mesne zajednice Dvorište, kojem je ovo treći mandat, istakao je da u Dvorištu do sada nije bilo krupnijih infrastrukturnih radova i da će ovim putem biti olakšan život za 50-ak domaćinstava.

,,Do sada su se kod nas putevi samo nasipali kamenom i to je trajalo do prve kiše. Pre 3 godine smo dobili 800 metara asfalta, pola su platili meštani, a pola sredstava je obezbeđeno od poreza na imovinu građana. Sada je urađeno 2.700 metara, a meštane nije koštalo ništa. Zahvalni smo što sada konačno neko misli na nas”, rekao je Živan Marić.

Janko Urošević, pekar iz Dvorišta, koji snabdeva osam okolnih sela hlebom, istakao je da je ostao da živi na svom imanju, iako su uslovi bili jako teški.

,,Ostao sam na svom imanju gde proizvodim hleb. Put nam mnogo znači. Zaista je bilo nepodnošljivo ići onakvim putem. Čim malo kiše padne, sve je bilo blatnjavo i uslovi su bili izuzetno loši. Očekivali smo ovo, jesmo malo duže čekali, ali se isplatilo. Zahvalan sam svima koji su nam pomogli da sada imamo normalne uslove za život na selu”, rekao je Janko Urošević.

U Dvorištu je asfaltirano 2,7 km puta. U narednih sedam dana biće urađeni betonski propusti na ulazima u parcele, kao i kanali pored puta. Vrednost ovih radova je 28,8 miliona dinara i finansirani su iz budžeta Grada Šapca.