Вести

У ПОЦЕРСКОМ СЕЛУ ДВОРИШТЕ АСФАЛТИРАНО 2,7 KM ПУТА

10. новембар 2022.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је обишао завршне радове на асфалтирању 2,7 km пута у Дворишту. Мештани овог поцерског села ове јесени имаће асфалтиран пут у засеоку Доња мала. Овом приликом градоначелник Пајић истакао је да је за последње две године на територији града Шапца асфалтирано више од 75 km пута и да ниједна месна заједница неће бити заборављена.

,,Ми градимо нове путеве, омогућавамо људима услове живота достојне овог века. Трудићемо се да ниједно село не буде заборављено. Циљ нам је да дођемо до сваке месне заједнице када је асфалтирање у питању, јер то је један од основних предуслова за добар живот људи, посебно оних који живе у сеоским месним заједницама. Иако је Двориште удаљено од Шапца 25 km, овим доказујемо да мислимо о свим нашим суграђанима. Многа места и путеви, који пролазе кроз њих, до скоро никада нису имала асфалт, који је приоритет за нормалне услове живота. Настављамо истим темпом, Шабац ће бити град будућност”, истакао је Пајић.

Живан Марић, председник Савета месне заједнице Двориште, којем је ово трећи мандат, истакао је да у Дворишту до сада није било крупнијих инфраструктурних радова и да ће овим путем бити олакшан живот за 50-ак домаћинстава.

,,До сада су се код нас путеви само насипали каменом и то је трајало до прве кише. Пре 3 године смо добили 800 метара асфалта, пола су платили мештани, а пола средстава је обезбеђено од пореза на имовину грађана. Сада је урађено 2.700 метара, а мештане није коштало ништа. Захвални смо што сада коначно неко мисли на нас”, рекао је Живан Марић.

Јанко Урошевић, пекар из Дворишта, који снабдева осам околних села хлебом, истакао је да је остао да живи на свом имању, иако су услови били јако тешки.

,,Остао сам на свом имању где производим хлеб. Пут нам много значи. Заиста је било неподношљиво ићи онаквим путем. Чим мало кише падне, све је било блатњаво и услови су били изузетно лоши. Очекивали смо ово, јесмо мало дуже чекали, али се исплатило. Захвалан сам свима који су нам помогли да сада имамо нормалне услове за живот на селу”, рекао је Јанко Урошевић.

У Дворишту је асфалтирано 2,7 km пута. У наредних седам дана биће урађени бетонски пропусти на улазима у парцеле, као и канали поред пута. Вредност ових радова је 28,8 милиона динара и финансирани су из буџета Града Шапца.