Vesti

U POCERSKOM METKOVIĆU ASFALTIRANO 2,7 KM PUTA

17. oktobar 2023.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je završne radove na asfaltiranju ulica u Pocerskom Metkoviću. U ovom pocerskom selu asfaltirano je pet ulica i to: Ulica vojvode Mišića, Miloša Obilića, Karađorđeva, Vuka Karadžića, grobljanska. Ukupna dužina ovih ulica je 2,7 km, a vrednost izvedenih radova je 24,5 miliona dinara i finansirani su sredstvima iz budžeta grada Šapca. Gradonačelnik Pajić je istakao da se nakon otvaranja kapitalnog projekta države, auto-puta Ruma-Šabac i novog mosta preko Save, nastavlja sa asfaltiranjem puteva na lokalnom nivou.

,,Jednaki uslovi za život svih građana na teritoriji grada Šapca, preduslov su za ravnomeran razvoj i opstanak ljudi u mestima gde su rođeni. Asfaltiranjem ovih ulica po prvi put, siguran sam, doprineće tom cilju. Sve što smo obećali građanima, ispunićemo u dogovorenom roku. U toku su radovi na asfaltiranju Savske ulice, kao i ulica na Letnjikovcu. Potom se radovi nastavljaju u Petlovači, Ribarima i Prnjavoru. Infrastrukturna ulaganja u puteve jesu među najvažnijim investicijama za budućnost. Zato su današnji radovi samo korak ka zajedničkom cilju, a to je Šabac – grad budućnosti za sve njegove stanovnike”, kazao je Pajić.

Dragan Zlatarić, predsednik Saveta MZ Pocerski Metković, istakao je da je u ovom selo uloženo dosta i da to mnogo znači meštanima.

,,U poslednjih 50 godina nismo dobili asfalt. Nadamo se da će naredne godine biti dovršene još neke ulice i atarski putevi. Do sada je ispunjeno sve što je obećano, ne sumnjam da će tako i dalje biti”, rekao je Zlatarić.

Meštanin Borisav Rakić ima 86 godina i dobro pamti kako je bilo pre asfalta.

,,Kako je ovde pre bilo, nemoguće je opisati. Teško je i pričati o tome kako sam u mladim godinama muke mučio kad sam ovuda prolazio i sa par volova prevrtao u baru kola drva. Zahvaljujem gradskoj upravi i gradonačelniku za ovaj put koji za svog veka nisam ni mislio da ću dočekati”, kazao je Rakić.