Vesti

U OŠ ,,LAZA K. LAZAREVIĆ“ U VARNI URAĐEN NOV SPORTSKI TEREN

7. jul 2023.

U Osnovnoj školi ,,Laza K. Lazarević” u Varni završeni su radovi na asfaltiranju sportskog terena u dvorištu ove škole. Teren koji je bio u izuzetno lošem stanju, presvučen je novim slojem asfalta, koji će ubuduće omogućiti znatno kvalitetnije uslove za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja i bavljenje sportom. Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da je za dve i po godine urađeno šest novih terena i to u osnovnim školama ,,Nata Jeličić” u Šapcu, ,,Jovan Cvijić” u Petlovači, ,,Jevrem Obrenović” na Mišaru, ,,Majur” u Štitaru, ,,Stojan Novaković” u Pocerskom Pričinoviću i ,,Laza K. Lazarević” u Varni.

,,Svaki novi teren dodatni je podstrek deci i mladima da se bave sportom i time doprinosimo njihovom pravilnom razvoju. Verujem da će ovaj teren postati i mesto gde će stasati neki budući šampioni, koji će uz pomoć svojih nastavnika koristiti i čuvati sportsku infrastrukturu na pravi način. Nastavljamo sa intenzivnim ulaganjem u obrazovne ustanove na teritoriji našeg grada, bilo da se one nalaze na gradskom ili seoskom području. To potvrđuje i budžet grada iz kojeg je 21% sredstava opredeljeno za obrazovanje. Ulaganje u obrazovanje i infrastrukturu koja prati ovu oblast je investicija u budućnost svih nas”, istakao je gradonačelnik Pajić.

Osnovnu školu ,,Laza K. Lazarević” u Varni pohađa 180 učenika, koji će rekonstrukcijom ovog terena imati kvalitetniju nastavu fizičkog vaspitanja, ali i sam boravak u školi.

,,Osim učenika, ovaj teren koristiće i meštani sela. Pored tri miliona dinara, koliko je grad izdvojio za ovaj teren, u prethodnom periodu uložena su velika sredstva u našu školu, kako u matičnu, tako i u sve izdvojene jedinice. U ovoj školi u poslednje dve godine kompletno su izmenjeni podovi, učionice smo opremili novim klupama i tablama”, rekao je Milan Blagojević, direktor Osnovne škole ,,Laza K. Lazarević“.

Osim terena, urađen je i plato ispred škole i put koji spaja školu sa glavnim putem, a kojim će deca bezbednije stizati do svojih učionica.

,,Zbog velike cirkulacije saobraćaja pored škole, prošle godine su postavljeni ležeći policajci i usporivači brzine. U planu je izgradnja dečjeg igralište za decu mlađeg uzrasta”, kazao je Aleksandar Gajić, član Saveta Mesne zajednice Varna.