Вести

У ОШ ,,ЛАЗА К. ЛАЗАРЕВИЋ“ У ВАРНИ УРАЂЕН НОВ СПОРТСКИ ТЕРЕН

7. јул 2023.

У Основној школи ,,Лаза К. Лазаревић” у Варни завршени су радови на асфалтирању спортског терена у дворишту ове школе. Терен који је био у изузетно лошем стању, пресвучен је новим слојем асфалта, који ће убудуће омогућити знатно квалитетније услове за извођење наставе физичког васпитања и бављење спортом. Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да је за две и по године урађено шест нових терена и то у основним школама ,,Ната Јеличић” у Шапцу, ,,Јован Цвијић” у Петловачи, ,,Јеврем Обреновић” на Мишару, ,,Мајур” у Штитару, ,,Стојан Новаковић” у Поцерском Причиновићу и ,,Лаза К. Лазаревић” у Варни.

,,Сваки нови терен додатни је подстрек деци и младима да се баве спортом и тиме доприносимо њиховом правилном развоју. Верујем да ће овај терен постати и место где ће стасати неки будући шампиони, који ће уз помоћ својих наставника користити и чувати спортску инфраструктуру на прави начин. Настављамо са интензивним улагањем у образовне установе на територији нашег града, било да се оне налазе на градском или сеоском подручју. То потврђује и буџет града из којег је 21% средстава опредељено за образовање. Улагање у образовање и инфраструктуру која прати ову област је инвестиција у будућност свих нас”, истакао је градоначелник Пајић.

Основну школу ,,Лаза К. Лазаревић” у Варни похађа 180 ученика, који ће реконструкцијом овог терена имати квалитетнију наставу физичког васпитања, али и сам боравак у школи.

,,Осим ученика, овај терен користиће и мештани села. Поред три милиона динара, колико је град издвојио за овај терен, у претходном периоду улoжена су велика средства у нашу школу, како у матичну, тако и у све издвојене јединице. У овој школи у последње две године комплетно су измењени подови, учионице смо опремили новим клупама и таблама”, рекао је Милан Благојевић, директор Основне школе ,,Лаза К. Лазаревић“.

Осим терена, урађен је и плато испред школе и пут који спаја школу са главним путем, а којим ће деца безбедније стизати до својих учионица.

,,Због велике циркулације саобраћаја поред школе, прошле године су постављени лежећи полицајци и успоривачи брзине. У плану је изградња дечјег игралиште за децу млађег узраста”, казао је Александар Гајић, члан Савета Месне заједнице Варна.