Vesti

U OPŠTOJ BOLNICI VEĆI BROJ PRIJEMA

8. novembar 2020.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, izjavio je danas da je trenutna epidemiološka situacija u Šapcu i dalje vrlo nestabilna iako je u odnosu na prethodni dan smanjen broj kovid pozitivnih osoba.

– Tokom protekla 24 sata, u Šapcu su utvrđena 24 novoobolela od virusa korona. Povećava se broj pacijenata u šabačkoj Opštoj bolnici. Trenutno je tamo smešten 51 pacijent, od tog broja 48 sa srednje teškom kliničkom slikom i tri u respiratornoj jedinici u teškom stanju. U poslednja 24 sata bilo je osam prijema. U komunikaciji smo sa Republičkim kriznim štabom, te je i privremena kovid bolnica stavljena u aktivan status. Izvršene su neophodne pripreme, ali je ona namenjena za pacijente koji su sa lakšom kliničkom slikom – rekao je gradonačelnik Pajić, posle sastanka Štaba za vanredne situacije u Gradskoj kući.

Gradonačelnik kaže da najveći problem predstavljaju noćni klubovi, odnosno mladi ljudi, koji ih posećuju i ne poštuju mere zaštite.

-Veliki broj građana ne poštuje mere Uredbe Vlade Republike Srbije u vezi sa ograničenjem osoba u zatvorenom prostoru. Pripadnici Komunalne policije kontrolisali su 52 objekta, gde su sačinjena tri zapisnika koja će biti prosleđena Sanitarnoj inspekciji zbog daljeg kažnjavanja. Reč je o tri noćna kluba koji nisu ispoštovali ograničenje broja ljudi u zatvorenom prostoru. Molim sve građane Šapca, da budu odgovorni i ozbiljni u datom trenutku. S obzirom na to da se virus korona širi u celom okruženju i niko ne može na adekvatan način da se izbori sa epidemijom, samo od nas zavisi na koji način ćemo iz ovog izaći- naveo je Pajić.

Naredni sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije zakazan je za sutra.