Vesti

U KULTURNOM CENTRU U ŠAPCU ODRŽANA HUMANITARNA PREDSTAVA ,,MASKE”

11. mart 2023.

U prepunoj sali Kulturnog centra u Šapcu održana je humanitarna predstava ,,Maske” koju su izveli korisnici Doma za smeštaj odraslih lica ,,Kulina” kod Aleksinca. Predstava je izvedena pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uz podršku Gradske uprave grada Šapca i Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Šabac. Pomoćnik ministarke za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Aleksandar Bogićević istakao je da ovo ministarstvo, pored pomoći koju pruža poljoprivrednicima, želi da ima i dozu humanosti.


,,Želim da se zahvalim Gradskoj upravi grada Šapca što su nam izašli u susret i omogućili da građani vide ovu predstavu. Nakon Jagodine, Šabac je drugi grad u kojem je izvedena. Treba da pružimo svim ljudima jednake šanse. Ceo ovaj projekat se zove ,,Hrana za dušu i telo”, rekao je Bogićević.

Zamenik gradonačelnika Šapca Blaža Knežević istakao je da je siguran da će prisustvo velikog broja Šapčana omogućiti da se prikupi što više sredstava i tako podrže korisnici Doma za smeštaj odraslih lica ,,Kulina”.
,,Želim takođe da istaknem da Grad Šabac čini značajne korake kada je u pitanju briga o osetljivim društvenim grupama. Naš grad jedna je od jedinica lokalne samouprave sa najvećim brojem prava i usluga socijalne zaštite koje obezbeđuje svojim sugrađanima. Gradskim odlukama obezbeđeno je 6 prava i 12 usluga socijalne zaštite. Grad Šabac je za socijalnu zaštitu iz budžeta za 2023. godinu izdvojio 323 miliona dinara, što je uz namenske transfere u socijalnoj zaštiti koje grad dobija od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja značajno izdvajanje za ovu oblast. Poslednjih godina, trudimo se da u što većoj meri samostalno ili uz podršku nadležnih ministarstava obezbedimo iste uslove za sve naše sugrađane. Politika grada jeste, da svi treba da osete da su jednaki članovi ovog društva i da brinemo o njima”, kazao je Knežević.