Вести

У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ У ШАПЦУ ОДРЖАНА ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА ,,МАСКЕ”

11. март 2023.

У препуној сали Културног центра у Шапцу одржана је хуманитарна представа ,,Маске” коју су извели корисници Дома за смештај одраслих лица ,,Кулина” код Алексинца. Представа је изведена под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, уз подршку Градске управе града Шапца и Пољопривредне саветодавне и стручне службе Шабац. Помоћник министарке за пољопривреду, шумарство и водопривреду Александар Богићевић истакао је да ово министарство, поред помоћи коју пружа пољопривредницима, жели да има и дозу хуманости.


,,Желим да се захвалим Градској управи града Шапца што су нам изашли у сусрет и омогућили да грађани виде ову представу. Након Јагодине, Шабац је други град у којем је изведена. Треба да пружимо свим људима једнаке шансе. Цео овај пројекат се зове ,,Храна за душу и тело”, рекао је Богићевић.

Заменик градоначелника Шапца Блажа Кнежевић истакао је да је сигуран да ће присуство великог броја Шапчана омогућити да се прикупи што више средстава и тако подрже корисници Дома за смештај одраслих лица ,,Кулина”.
,,Желим такође да истакнем да Град Шабац чини значајне кораке када је у питању брига о осетљивим друштвеним групама. Наш град једна је од јединица локалне самоуправе са највећим бројем права и услуга социјалне заштите које обезбеђује својим суграђанима. Градским одлукама обезбеђено је 6 права и 12 услуга социјалне заштите. Град Шабац је за социјалну заштиту из буџета за 2023. годину издвојио 323 милиона динара, што је уз наменске трансфере у социјалној заштити које град добија од Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања значајно издвајање за ову област. Последњих година, трудимо се да у што већој мери самостално или уз подршку надлежних министарстава обезбедимо исте услове за све наше суграђане. Политика града јесте, да сви треба да осете да су једнаки чланови овог друштва и да бринемо о њима”, казао је Кнежевић.