Vesti

U GORNJOJ RUMSKOJ ASFALTIRANE DVE ULICE I SANIRANA ŠTETA OD POPLAVA

12. jul 2023.

U Gornjoj Rumskoj završeni su radovi na sanaciji infrastrukturnih oštećenja nastalih usled obilnih kiša i poplava koje su zadesile ovo selo. Izvedeni su radovi na čišćenju korita kanala, izradi obaloutvrde, šljunčenju puteva, izradi dva prelaza od betonskih cevi, kao i sanaciji kolovoza. Ukupna vrednost ovih radova je 11,2 miliona dinara. Istovremeno, u Gornjoj Rumskoj asfaltirane su dve ulice, Đurđevdanska i Ulica Petra Bojića ukupne dužine 1050 metara. Vrednost radova je 12,5 miliona dinara i finansirani su iz gradskog budžeta.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da je Gornja Rumska među mesnim zajednicama koje su pretrpele najveću štetu usled poslednjih poplava.

,,Grad Šabac uložio je 23,7 miliona dinara za sanaciju infrastrukturnih oštećenja koja su nastala kao posledica poplava, ali i za asfaltiranje dve ulice. Želimo da uložena sredstva budu u korist svih meštana. U prethodnom periodu rekonstruisali smo i dom kulture koji decenijama nije radio. Otvorena je i prodavnica. Na ovaj način pokazujemo da nam je stalo do kvaliteta života stanovnika ovog pocerskog sela. Njihov ostanak na svojim imanjima i doprinos u poljoprivrednoj proizvodnji, ključan je za razvoj čitavog kraja. Obećali smo jednake uslove za sve stanovnike grada Šapca, bez obzira da li žive na selu ili u gradu. Pocerina treba da živi, a ne da bude zaboravljena”, kazao je gradonačelnik Pajić.

Predsednik Saveta mesne zajednice Gornja Rumska, Brana Popović, istakao je da su u selu posle poplava bili izuzetno loši uslovi za život.

,,Uslovi života su bili katastrofalni. Sada je urađen asfalt, otvorili smo prodavnicu. Selo je oživelo. Imali smo problem sa poplavom i već sutradan ujutru su došli predstavnici Grada Šapca i počeli sa saniranjem štete. Voda je odnela jednu zgradu, asfalt i ispodizala prelaze. Svakog dana je ovde rađeno i sada se radovi privode kraju. Biće nam mnogo lakši život”, rekao je Brana Popović.