Вести

У ГОРЊОЈ РУМСКОЈ АСФАЛТИРАНЕ ДВЕ УЛИЦЕ И САНИРАНА ШТЕТА ОД ПОПЛАВА

12. јул 2023.

У Горњој Румској завршени су радови на санацији инфраструктурних оштећења насталих услед обилних киша и поплава које су задесиле ово село. Изведени су радови на чишћењу корита канала, изради обалоутврде, шљунчењу путева, изради два прелаза од бетонских цеви, као и санацији коловоза. Укупна вредност ових радова је 11,2 милиона динара. Истовремено, у Горњој Румској асфалтиране су две улице, Ђурђевданска и Улица Петра Бојића укупне дужине 1050 метара. Вредност радова је 12,5 милиона динара и финансирани су из градског буџета.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да је Горња Румска међу месним заједницама које су претрпеле највећу штету услед последњих поплава.

,,Град Шабац уложио је 23,7 милиона динара за санацију инфраструктурних оштећења која су настала као последица поплава, али и за асфалтирање две улице. Желимо да уложена средства буду у корист свих мештана. У претходном периоду реконструисали смо и дом културе који деценијама није радио. Отворена је и продавница. На овај начин показујемо да нам је стало до квалитета живота становника овог поцерског села. Њихов останак на својим имањима и допринос у пољопривредној производњи, кључан је за развој читавог краја. Обећали смо једнаке услове за све становнике града Шапца, без обзира да ли живе на селу или у граду. Поцерина треба да живи, а не да буде заборављена”, казао је градоначелник Пајић.

Председник Савета месне заједнице Горња Румска, Брана Поповић, истакао је да су у селу после поплава били изузетно лоши услови за живот.

,,Услови живота су били катастрофални. Сада је урађен асфалт, отворили смо продавницу. Село је оживело. Имали смо проблем са поплавом и већ сутрадан ујутру су дошли представници Града Шапца и почели са санирањем штете. Вода је однела једну зграду, асфалт и исподизала прелазе. Сваког дана је овде рађено и сада се радови приводе крају. Биће нам много лакши живот”, рекао је Брана Поповић.