Vesti

TURISTIČKA ORGANIZACIJA ŠAPCA NA MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

23. februar 2024.

Turistička organizacija grada Šapca predstavila se na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Danas drugog dana sajma štand TOŠ-a posetili su gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.

,,Pod sloganom ,,Hoćemo li u Šabac na vašar“, Turistička organizacija stavila je Šabački vašar u fokus interesovanja, kao prepoznatljiv simbol Grada i manifestaciju koja traje duže od jednog veka. Osim toga, ove godine je sa posebnom pažnjom turistima ponuđena nova stalna postavka Muzeja na Mišaru i turistička ponuda planine Cer koja je proglašena ,,zaštićenim područjem prve kategorije“, ali i brojne druge manifestacije koje u naš grad svake godine privuku veliki broj posetilaca“, rekao je gradonačelnik Pajić i izneo podatak da je u Šapcu tokom 2023. godine ostvareno preko 71.000 noćenja.

Pajić je ocenio da je učešće TOŠ-a na ovogodišnjem sajmu turizma odlična prilika da među 400 izlagača predstavimo potencijale i lepotu našeg Šapca, a ove godine napravljen je značajan iskorak, jer naš grad po prvi put promoviše i Međunarodno putničko pristanište, koje će značajno doprineti razvoju turizma u našem gradu.

Gradonačelnik je pozvao goste Beogradskog sajma da posete štand Turističke organizacije grada Šapca, kako bi se upoznali sa bogatom i zanimljivom ponudom našeg grada.

Za prva dva dana ove velike turističke manifestacije primetna je velika posećenost štandu TOŠ-a.

,,Trudimo se da svim našim gostima što bolje predstavimo potencijale grada. Brojni gosti se raspituju i za bogatu kulturno-istorijsku baštinu, za gastronomsku ponudu Šapca, a naravno i za dobar i kvalitetan provod i kafanski život. Prošle godine smo imali veliko povećanje broj gostiju i ostvarenih noćenja u gradu. Trudimo se da animiramo potencijalne goste i turiste da u ovoj manifestacionoj sezoni naš grad bude još posećeniji“, rekao je direktor Turističke organizacije u Šapcu, Dušan Simić.