Вести

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ШАПЦA НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ TУРИЗМА У БЕОГРАДУ

23. фебруар 2024.

Туристичка организација града Шапца представила се на 45. Међународном сајму туризма у Београду. Данас другог дана сајма штанд ТОШ-а посетили су градоначелник Шапца др Александар Пајић и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.

,,Под слоганом ,,Хоћемо ли у Шабац на вашар“, Туристичка организација ставила је Шабачки вашар у фокус интересовања, као препознатљив симбол Града и манифестацију која траје дуже од једног века. Осим тога, ове године је са посебном пажњом туристима понуђена нова стална поставка Музеја на Мишару и туристичка понуда планине Цер која је проглашена ,,заштићеним подручјем прве категорије“, али и бројне друге манифестације које у наш град сваке године привуку велики број посетилаца“, рекао је градоначелник Пајић и изнео податак да је у Шапцу током 2023. године остварено преко 71.000 ноћења.

Пајић је оценио да је учешће ТОШ-а на овогодишњем сајму туризма одлична прилика да међу 400 излагача представимо потенцијале и лепоту нашег Шапца, а ове године направљен је значајан искорак, јер наш град по први пут промовише и Међународно путничко пристаниште, које ће значајно допринети развоју туризма у нашем граду.

Градоначелник је позвао госте Београдског сајма да посете штанд Туристичке организације града Шапца, како би се упознали са богатом и занимљивом понудом нашег града.

За прва два дана ове велике туристичке манифестације приметна је велика посећеност штанду ТОШ-а.

,,Трудимо се да свим нашим гостима што боље представимо потенцијале града. Бројни гости се распитују и за богату културно-историјску баштину, за гастрономску понуду Шапца, а наравно и за добар и квалитетан провод и кафански живот. Прошле године смо имали велико повећање број гостију и остварених ноћења у граду. Трудимо се да анимирамо потенцијалне госте и туристе да у овој манифестационој сезони наш град буде још посећенији“, рекао је директор Туристичке организације у Шапцу, Душан Симић.