Vesti

SVETSKI ŠAMPION BIGFUT SILVA VAKCINISAO SE U ŠAPCU

14. juna 2021.

Danas se u Šapcu u sali Ekonomske škole ,,Stana Milanović” Fajzerovom vakcinom vakcinisao veliki svetski šampion, koji je sinoć nastupao na 9. Megdanu, Brazilac Bigfut Silva. Takođe, vakcinisali su se i njegova supruga i trener. Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić ovom prilikom istakao je kako je država Srbija obezbedila dovoljan broj vakcina ne samo za građane Srbije, već i za goste koji žele da se vakcinišu u našoj zemlji.

,,Od Bigfut Silve smo čuli da se na vakcinu u Brazilu dugo čeka. To govori koliko je Srbija jaka jer je zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi RS obezbedila dovoljan broj vakcina ne samo za svoje državljane, nego i za goste Srbije koji žele da se vakcinišu u Republici Srbiji. Ako veliki svetski šampioni mogu da se vakcinišu u našoj zemlji, to treba da urade i svi naši sugrađani. Polako se vraćamo u normalne životne tokove, zato apelujem na sve koji nisu, da iskoriste mogućnost da izaberu vakcinu koju žele da prime, kako bismo što pre u potpunosti pobedili pandemiju”, rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Antonio Bigfut Silva zahvalio se gradu Šapca na gostoprimstvu.

,,U Brazilu se dugo čeka na vakcine, nije kao kod vas, naročito s obzirom na naše godine. Kao dugogodišnji sportista i šampion želim da kažem da je izuzetno bitno vakcinisati se. To je važno ne samo za nas sportiste, nego za sve ljude, i mlade i stare. Svi se moramo priključiti akciji vakcinacije jer samo zahvaljujući vakcinama možemo ići dalje u život”, rekao je Bigfut Silva.