Vesti

SVEČANIM PROGRAMOM U EKONOMSKOJ ŠKOLI ,,STANA MILANOVIĆ” OBELEŽENA SLAVA SVETI SAVA

27. januar 2023.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić prisustvovao je danas svečanom programu u Ekonomskoj školi ,,Stana Milanović”, koji je priređen u čast Svetog Save. Zajedno sa sveštenikom, domaćinima slave i učenicima učestvovao je u sečenju slavskog kolača, nakon čega je upriličena dodela jubilarnih nagrada zaposlenima.

,,Proslavljajući ovaj veliki praznik u našim školama čuvamo uspomenu na Svetog Savu, najvećeg srpskog prosvetitelja, na njegova dela, kao duhovnika i poglavara Srpske pravoslavne crkve, zakonodavca, pisca, književnika, narodnog učitelja, zadužbinara i graditelja. Takođe, naši učenici imaju priliku da uče o istoriji i podsete se na najveće vrednosti koje nam je Sveti Sava ostavio kao legat”, izjavio je Pajić i dodao:

,,I u narednom periodu Grad Šabac će biti snažna podrška svojim učenicima i profesorima. Nastavićemo da radimo na unapređenju i poboljšanju uslova školovanja. Srećna slava Sveti Sava!”, poručio je gradonačelnik.

Sonja Jokić, direktorka Ekonomske škole ,,Stana Milanović”, istakla je da su učenici izneli ovogodišnji program, kom su dali svoj lični pečat, na šta je kako je rekla izuzetno ponosna. Ona je pohvalila i hor ove škole, decu koja su imala veliku želju da otpevaju himnu.

,,Svakog 27. januara za nas je izuzetna čast da prvo ugostimo naše drage penzionere, kao i ostale goste, jer je naša škola otvorenog srca i duše. Pošto smo u zgradi zadužbine, to znači da smo nastavili taj dobročiniteljski put. Ovom prilikom dodelili smo jubilarne nagrade za profesore od 10 do 35 godina staža, koji su ostavili svoj pečat, svako od njih na najlepši mogući način, negujući buduće naraštaje i prenoseći prave vrednosti”, kaže Sonja Jokić.