Vesti

SUTRA POČINJE MEĐUNARODNI VATERPOLO TURNIR ,,SRBIJA 2024″ U ŠAPCU

3. jul 2024.

U Gradskoj kući danas je održana konferencija za novinare na kojoj je najavljeno održavanje Međunarodnog vaterpolo turnira za seniore u muškoj kategoriji ,,Srbija 2024″ u Šapcu, od 4. do 7. jula. Ovaj turnir je poslednji u okviru priprema vaterpolo reprezentacije za Olimpijske igre u Parizu.

Na konferenciji su govorili gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić, generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marjan, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović i predsednik Upravnog odbora Vaterpolo kluba ,,Šabac” Nenad Živanović.

Na zatvorenom gradskom bazenu, kako je istaknuto, ove nedelje se očekuje pravi vaterpolo praznik. Učestvuju reprezentacije Nemačka, Francuska, Australija, Rumunija, Crna Gora i Srbija.

,,Čast je i odgovornost što je Šabac prepoznat kao jedan od vodećih centara Srbije. Dobri uslovi za sportiste i rezultati koje su ostvarile kako prve ekipe, tako i mlađe kategorije VK ,,Šabac-Eliksir“ doprineli su da budemo domaćini ovog završnog turnira pred najveći sportski događaj na svetu. Spremni smo da budemo dobri domaćini za seniorsku vaterpolo reprezentaciju. Očekujemo pune tribine i vaterpolo spektakl“, istakao je Pajić.

Tokom konferencije, predstavnici Vaterpolo saveza Srbije, naglasili su da je Grad Šabac još jednom pokazao da je dobar u
organizaciji domaćih i međunarodnih utakmica, i da je uvek bio i ostao na vrhunskom nivou.

Predsednik VSS, Viktor Jelenić, zahvalio se gradonačelniku dr Aleksandru Pajiću, Gradu Šapcu i Vaterpolo klubu ,,Šabac-Eliksir“ što su omogućili da se održi turnir.

,,Sve generacije su uvek išle na najviši trofej na Olimpijskim igrama i ovo je najveće takmičenje za svakog sportistu i kruna svega. Mnogo bih voleo da uzmemo treću zlatnu medalju. Svaka medalja za nas je veliki uspeh“, izjavio Jelenić.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović, istakao je, da je za reprezentaciju ovaj turnir izuzetno bitan, jer im je to prvi filter i prava proba pred OI.

,,Počeli smo u Kragujevcu, deset dana proveli u Kranju, danas smo se vratili. Sutra počinje ovaj turnir. To nam je prvi filter i prava proba pred Olimpijske igre. Posle toga nas očekuje rad u Novom Sadu sa crnogorskom reprezentacijom u Podgorici i pred sam put u Beogradu. Turnir u Šapcu je jedini na kom ćemo igrati, ali ne i poslednja priprema pred OI“, istakao je Stevanović.