Вести

СУТРА ПОЧИЊЕ МЕЂУНАРОДНИ ВАТЕРПОЛО ТУРНИР ,,СРБИЈА 2024″ У ШАПЦУ

3. јул 2024.

У Градској кући данас је одржана конференција за новинаре на којој је најављено одржавање Међународног ватерполо турнира за сениоре у мушкој категорији ,,Србија 2024″ у Шапцу, од 4. до 7. јула. Овај турнир је последњи у оквиру припрема ватерполо репрезентације за Олимпијске игре у Паризу.

На конференцији су говорили градоначелник Шапца др Александар Пајић, председник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић, генерални секретар Ватерполо савеза Србије Немања Марјан, селектор ватерполо репрезентације Србије Урош Стевановић и председник Управног одбора Ватерполо клуба ,,Шабац” Ненад Живановић.

На затвореном градском базену, како је истакнуто, ове недеље се очекује прави ватерполо празник. Учествују репрезентације Немачка, Француска, Аустралија, Румунија, Црна Гора и Србија.

,,Част је и одговорност што је Шабац препознат као један од водећих центара Србије. Добри услови за спортисте и резултати које су оствариле како прве екипе, тако и млађе категорије ВК ,,Шабац-Еликсир“ допринели су да будемо домаћини овог завршног турнира пред највећи спортски догађај на свету. Спремни смо да будемо добри домаћини за сениорску ватерполо репрезентацију. Очекујемо пуне трибине и ватерполо спектакл“, истакао је Пајић.

Током конференције, представници Ватерполо савеза Србије, нагласили су да је Град Шабац још једном показао да је добар у
организацији домаћих и међународних утакмица, и да је увек био и остао на врхунском нивоу.

Председник ВСС, Виктор Јеленић, захвалио се градоначелнику др Александру Пајићу, Граду Шапцу и Ватерполо клубу ,,Шабац-Еликсир“ што су омогућили да се одржи турнир.

,,Све генерације су увек ишле на највиши трофеј на Олимпијским играма и ово је највеће такмичење за сваког спортисту и круна свега. Много бих волео да узмемо трећу златну медаљу. Свака медаља за нас је велики успех“, изјавио Јеленић.

Селектор ватерполо репрезентације Србије, Урош Стевановић, истакао је, да је за репрезентацију овај турнир изузетно битан, јер им је то први филтер и права проба пред ОИ.

,,Почели смо у Крагујевцу, десет дана провели у Крању, данас смо се вратили. Сутра почиње овај турнир. То нам је први филтер и права проба пред Олимпијске игре. После тога нас очекује рад у Новом Саду са црногорском репрезeнтацијом у Подгорици и пред сам пут у Београду. Турнир у Шапцу је једини на ком ћемо играти, али не и последња припрема пред ОИ“, истакао је Стевановић.