Вести

СТАБИЛНИ ПРИХОДИ ГРАДА ШАПЦА

13. септембар 2023.
Пред одборницима данашње 22. седнице Скупштине града Шапца биле су веома битне теме за пословање града, а свакако једна од најважнијих је извештај о извршењу буџета за првих шест месеци ове године. Према поднетом извештају приходи града Шапца су стабилни, а расходи су у складу са приходном страном буџета, што говори да Град Шабац на рационалан, домаћински начин послује и располаже градским буџетом. Одборници су упознати са кварталним извештајем за период од од 1. јануара до 30. јуна 2023. године. Такође, на седници су представљени извештаји јавних предузећа у вези са пословањем и расподелом добити у 2022. години.
Градоначелник Шапца др Александар Пајић осврнуо се на Северозападну индустријску зону и појаснио због чега је донета одлука да се цена по хектару повећа са 70 000 евра на 120 000 евра.
,,Прошле године смо продали 77 хектара земљишта у Северозападној индустријској зони домаћим и страним инвеститорима. И даље је велико интересовање инвеститора, пре свега због великог улагања државе у изградњу ауто-пута Рума-Шабац и новог моста на реци Сави, као и у изградњу брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице. У октобру ће председник Србије Александар Вучић званично отворити ауто-пут и нови мост. Повећавамо цену земљишта са 70 000 евра на 120 000 евра по хектару. Одлука је донета да бисмо могли квалитетно да радимо на инфраструктурном ширењу зоне, да обезбедимо привредницима који долазе у наш град квалитетну и добру путну инфраструктуру, водоводну и канализациону мрежу, гасне прикључке и све оно што је потребно за пословање фирми и запослење наших суграђана“, истакао је Пајић и додао:
„Одлука је да се гради нова болница и да се хируршки блок реконструише за потребе Дома здравља. Радимо на Плану детаљне регулације за изградњу болнице на старој сточној пијаци. Опредељено је 4,2 хектара за потребе Опште болнице. Врло брзо очекујемо јавну расправу о том документу и надам се да ће бити усвојен како би се стекли и локацијски и други услови за расписивање за грађевинску дозволу“, каже Александар Пајић.