Vesti

SARADNJA ŠAPCA I VISOKOG U KORIST GRAĐANA

29. oktobar 2021.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić ugostili su danas u Gradskoj kući delegaciju Grada Visokog na čelu sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem, sa kojima su razgovarali o nastavku prekogranične saradnje ova dva grada na zajedničkim projektima. Na sastanku je posebno bilo reči o projektu ,,3E” (Zajedno u obrazovanju za zapošljivost i zapošljavanje) koji Grad Šabac i Grad Visoko zajedno realizuju, a koji se sprovodi u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine. 

Osnovni cilj projekta je podrška zapošljavanju i povećanju mogućnosti zapošljavanja na području okruga kojima dva grada pripadaju.

,,Čast mi je da, po prvi put, ugostim gradonačelnika Grada Visokog Mirzu Ganića, kom je ovo prva poseta Gradu Šapcu otkako smo na čelu naših gradova. Drago mi je da smo nastavili saradnju Grada Šapca i Grada Visokog na obostranu korist i za dobrobit naših građana. Razmenili smo iskustva o funkcionisanju naših gradova i to ne samo u oblasti saradnje na evropskim projektima već i na drugim poljima. Nadam se da ćemo ostvariti još čvršću saradnju i da će uprave grada u ovom kriznom vremenu učiniti sve da život naših građana bude što kvalitetniji”, rekao je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić.

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić naglasio je da ,,kada je ekonomija dobra onda su i građani zadovoljni“ te da im je zbog toga veoma važno da razvijaju svoje lokalne sredine na ekonomskoj osnovi.

,,Ono što moram da istaknem novo vreme, novi ljudi, nova dva gradonačelnika i nove priče. Ovaj projekat saradnje, uz podršku međunarodnih institucija, koji omogućava realizaciju projekta unapređenja zapošljavanja je jedna zdrava osnova koju treba da razvijamo. Posledično ćemo unapređivati prijateljske i druge odnose“, naveo je gradonačelnik Ganić i dodao da ova priča koja je ranije krenula, sada ima neku drugu i snažniju podršku na ekonomskoj osnovi.

Nakon prijema u Gradskoj kući, u Centru za stručno usavršavanje privrednicima grada predstavljen je projekat ,,3E“ Together in Education for Employability and Employment“ – ,,Zajedno u obrazovanju za zapošljivost i zapošljavanje“.

Bolji uslovi i veće šanse za zapošljavanje, ali i osluškivanje potreba privrede akcenat su ovog projekta, naglasio je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić i menadžer projekta ,,3E“.

,,Ovo je drugi evropski projekat u saradnji sa Gradom Visoko. U projektu ,,3E” akcenat je na zapošljavanju i stručnom osposobljavanju radne snage. U Gradu Šapcu imamo akreditivane kurseve koje treba da predstavimo našim partnerima kako bi ih oni sprovodili u svom gradu. Kroz ovaj projekat dobijamo dva nova akreditovana kursa koja su kreirana sa našim privrednicima kao njihove potrebe i koje smo uvideli kroz analize na Privrednom savetu Grada Šapca. Na taj način je i nastao ovaj projekat i drago mi je da se naša uspešna saradnja nastavlja“, rekao je menadžer projekta Pajić.