Vesti

SARADNJA GRADA ŠAPCA I OPŠTINE RUMA

4. marta 2021.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas se sastao sa Slađanom Mančićem, predsednikom opštine Ruma. Saradnja Šapca i Rume, zajednički razvojni projekti, dolazak novih investitora i povezivanje komšijskog grada i opštine izgradnjom novog autoputa Ruma – Šabac i novog mosta preko Save, bile su tema današnjeg sastanka.

,,Veliko mi je zadovoljstvo što je danas u poseti Gradu Šapcu Slađan Mančić, predsednik opštine Ruma. Ovo su opština i Grad koji su preko reke Save povezani, povezano je stanovništvo, povezana je privreda, a država ulaže da nas i novim autoputem Ruma-Šabac, novim mostom preko Save još više poveže”, rekao je gradonačelnik Šapca i istakao da je opština Ruma jedna od razvijenijih opština u Republici Srbiji, ali sigurno i opština koja mnogima može da posluži kao primer dovođenjem investitora i jednom od najmanjih stopa nezaposlenosti.

,,Naravno da ćemo sa predsednikom opštine razgovarati o tome jer gradu Šapcu su potrebni novi investitori, mi ćemo biti odlična destinacija, imamo mnogo toga da ponudimo. Siguran sam da dobra iskustva iz Rume možemo da pretočimo u nova radna mesta za naše sugrađane jer želja Šapca je da postane grad budućnosti, grad koji će za svoje sugrađane otvoriti nova radna mesta”, rekao je gradonačelnik Pajić.

Predsednik opštine Slađan Mančić istakao je da je saradnja između Rume i Šapca nešto normalno i da je to trebalo da se dešava i u ranijem periodu.

,,Gradonačelnik i predsednik opštine treba da sarađuju i razmenjuju svoja iskustva, ulažu zajedničke napore i zajedničke radove na boljem i kvalitetnijem životu svojih građana. Raduje me činjenica da je došlo vreme da posle mnogo godina, mi kao dve najbliže opštine, možemo da napravimo ovakav, prijateljski sastanak. Sada možemo da razgovaramo o ključnim temama koje su bitne, pre svega za naše građane sa jedne strane, a sa druge strane da nas i država usmeri na zajedničku saradnju oko velikih državnih projekata. Tu pre svega mislim na izgradnju Fruškogorskog koridora, pa zatim i autoputa Ruma – Šabac, pa dalje, brzoj saobraćajnici ka Loznici. To je nešto što povezuje ne samo nas, nego i ljude, i privredu i sve ono što ljudima daje bolje uslove za život sa jedne strane, a sa druge strane mogućnost za dolazak investitora, otvaranje novih radnih mesta. Opština Ruma sada će biti u čvorištu autoputeva koji se ukrštaju, a tako će, kako je gradonačelnik Pajić već rekao, i Šabac postati odlična destinacija za priliv novih investicija”, kazao je Slađan Mančić, predsednik opštine Ruma.