Вести

САРАДЊА ГРАДА ШАПЦА И ОПШТИНЕ РУМА

4. март 2021.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас се састао са Слађаном Манчићем, председником општине Рума. Сарадња Шапца и Руме, заједнички развојни пројекти, долазак нових инвеститора и повезивање комшијског града и општине изградњом новог аутопута Рума – Шабац и новог моста преко Саве, биле су тема данашњег састанка.

,,Велико ми је задовољство што је данас у посети Граду Шапцу Слађан Манчић, председник општине Рума. Ово су општина и Град који су преко реке Саве повезани, повезано је становништво, повезана је привреда, а држава улаже да нас и новим аутопутем Рума-Шабац, новим мостом преко Саве још више повеже”, рекао је градоначелник Шапца и истакао да је општина Рума једна од развијенијих општина у Републици Србији, али сигурно и општина која многима може да послужи као пример довођењем инвеститора и једном од најмањих стопа незапослености.

,,Наравно да ћемо са председником општине разговарати о томе јер граду Шапцу су потребни нови инвеститори, ми ћемо бити одлична дестинација, имамо много тога да понудимо. Сигуран сам да добра искуства из Руме можемо да преточимо у нова радна места за наше суграђане јер жеља Шапца је да постане град будућности, град који ће за своје суграђане отворити нова радна места”, рекао је градоначелник Пајић.

Председник општине Слађан Манчић истакао је да је сарадња између Руме и Шапца нешто нормално и да је то требало да се дешава и у ранијем периоду.

,,Градоначелник и председник општине треба да сарађују и размењују своја искуства, улажу заједничке напоре и заједничке радове на бољем и квалитетнијем животу својих грађана. Радује ме чињеница да је дошло време да после много година, ми као две најближе општине, можемо да направимо овакав, пријатељски састанак. Сада можемо да разговарамо о кључним темама које су битне, пре свега за наше грађане са једне стране, а са друге стране да нас и држава усмери на заједничку сарадњу око великих државних пројеката. Ту пре свега мислим на изградњу Фрушкогорског коридора, па затим и аутопута Рума – Шабац, па даље, брзој саобраћајници ка Лозници. То је нешто што повезује не само нас, него и људе, и привреду и све оно што људима даје боље услове за живот са једне стране, а са друге стране могућност за долазак инвеститора, отварање нових радних места. Општина Рума сада ће бити у чворишту аутопутева који се укрштају, а тако ће, како је градоначелник Пајић већ рекао, и Шабац постати одлична дестинација за прилив нових инвестиција”, казао је Слађан Манчић, председник општине Рума.