Vesti

SANIRANI PUTEVI U POCERSKOM KRAJU

27. jula 2021.

Završeni su radovi na saniranju lokalnih puteva u Mesnoj zajednici Krivaja koji su bili uništeni tokom nedavnih obilnih padavina. Tim povodom zamenik gradonačelnika Blaža Knežević i v.d. direktora JP ,,Infrastruktura” Milica Pavlović danas su obišli Krivaju gde su ih dočekali brojni meštani.

,,Pored redovnih imamo i vanredne radove zbog nedavnih vremenskih nepogoda koje su načinile veliku štetu na lokalnim putevima. Odmah smo reagovali i činimo sve što možemo kako bismo sanirali sve što je neophodno”, rekao je Knežević.

On je istakao da je dobro što su građani shvatili da u novoj gradskoj vlasti imaju odličnog partnera, a da današnji doček velikog broja meštana to nesumnjivo potvrđuje.

,,Protiv nove gradske vlasti vodi se besumična kampanja od bivšeg rukovodstva vlasti. Oni obilaze lokacije i snimaju sve, od puteva do deponija, ono što nisu radili godinama. Mi smo obećali sugrađanima da ćemo izaći u susret njihovim potrebama, a ta obećanja polako ispunjavamo”, istakao je Knežević.

Milica Pavlović, v.d. direktora JP ,,Infrastruktura” naglašava da je jaka kiša koja je padala pre deset dana napravila haos na putevima u brojnim selima Krivaji, Bukoru, Donjoj Rumskoj, Gornjoj Rumskoj, Sinoševiću i Metliću, te da su u vrlo kratkom roku odreagovali i uspeli da ih saniraju.

,,Stavljamo akcenat na ljude na selu. Oni su decenijama bili zapostavljeni i tretirani kao građani drugog reda. Zbog toga smo krenuli sa redovnim održavanjem puteva. Na ovom putu su postojale dugogodišnje rupe koje su kao krateri, usled čega je bio teško prohodan. Tlo je brdovito i zahtevalo je ozbiljnije radove. Malo nas je usporilo nevreme koje je pogodilo naš kraj pre deset dana. Bujica je odnela sav šljunak sa puta. Sada je sve potpuno prohodno i meštani mogu nesmetano da ga koriste i dođu do svojih kuća”, rekla je Pavlovićeva i dodala da su počeli šljunčenje puteva koji takođe dugo godina nisu održavani.

Odbornik u Skupštini grada Šapca Marko Tovarović kaže da najbolje poznaje probleme sa kojima se suočavaju stanovnici u ovom kraju.

,,Zahvaljujem se Gradskoj upravi i JP ,,Infrastruktura” što su prepoznali značaj naših problema. Vrlo brzo su nam izašli u susret i pomogli nam da saniramo puteve od posledica nevremena. Najveći problem je postojao u MZ Bukor, bilo je nekoliko puteva koji su bili teško prohodni, posebno za traktorsku mehanizaciju. Tu se nalazi 20 kuća do kojih se automobilima nije moglo doći”, rekao je Tovarović.

Predstavnici MZ Krivaja, Sinošević, Dvorište i Donje Rumske koji su dočekali zamenika gradonačelnika Blažu Kneževića, v.d. direktora JP ,,Infrastruktura“ Milicu Pavlović i koordinatora za puteve JP ,,Infrastruktura“ Nebojšu Stojićevića zahvalili su im se na brzim reakcijama i na tome što je sve u najkraćem mogućem roku sanirano.