Вести

САНИРАНИ ПУТЕВИ У ПОЦЕРСКОМ КРАЈУ

27. јул 2021.

Завршени су радови на санирању локалних путева у Месној заједници Криваја који су били уништени током недавних обилних падавина. Тим поводом заменик градоначелника Блажа Кнежевић и в.д. директора ЈП ,,Инфраструктура” Милица Павловић данас су обишли Кривају где су их дочекали бројни мештани.

,,Поред редовних имамо и ванредне радове због недавних временских непогода које су начиниле велику штету на локалним путевима. Одмах смо реаговали и чинимо све што можемо како бисмо санирали све што је неопходно”, рекао је Кнежевић.

Он је истакао да је добро што су грађани схватили да у новој градској власти имају одличног партнера, а да данaшњи дочек великог броја мештана то несумњиво потврђује.

,,Против нове градске власти води се бесумична кампања од бившег руководства власти. Они обилазе локације и снимају све, од путева до депонија, оно што нису радили годинама. Ми смо обећали суграђанима да ћемо изаћи у сусрет њиховим потребама, а та обећања полако испуњавамо”, истакао је Кнежевић.

Милица Павловић, в.д. директора ЈП ,,Инфраструктура” наглашава да је јака киша која је падала пре десет дана направила хаос на путевима у бројним селима Криваји, Букору, Доњој Румској, Горњој Румској, Синошевићу и Метлићу, те да су у врло кратком року одреаговали и успели да их санирају.

,,Стављамо акценат на људе на селу. Они су деценијама били запостављени и третирани као грађани другог реда. Због тога смо кренули са редовним одржавањем путева. На овом путу су постојале дугогодишње рупе које су као кратери, услед чега је био тешко проходан. Тло је брдовито и захтевало је озбиљније радове. Мало нас је успорило невреме које је погодило наш крај пре десет дана. Бујица је однела сав шљунак са пута. Сада је све потпуно проходно и мештани могу несметано да га користе и дођу до својих кућа”, рекла је Павловићева и додала да су почели шљунчење путева који такође дуго година нису одржавани.

Одборник у Скупштини града Шапца Марко Товаровић каже да најбоље познаје проблеме са којима се суочавају становници у овом крају.

,,Захваљујем се Градској управи и ЈП ,,Инфраструктура” што су препознали значај наших проблема. Врло брзо су нам изашли у сусрет и помогли нам да санирамо путеве од последица невремена. Највећи проблем је постојао у МЗ Букор, било је неколико путева који су били тешко проходни, посебно за тракторску механизацију. Ту се налази 20 кућа до којих се аутомобилима није могло доћи”, рекао је Товаровић.

Представници МЗ Криваја, Синошевић, Двориште и Доње Румске који су дочекали заменика градоначелника Блажу Кнежевића, в.д. директора ЈП ,,Инфраструктура“ Милицу Павловић и координатора за путеве ЈП ,,Инфраструктура“ Небојшу Стојићевића захвалили су им се на брзим реакцијама и на томе што је све у најкраћем могућем року санирано.