Vesti

ŠABAČKA BOLNICA DOBILA NOVO SANITETSKO VOZILO

24. decembar 2020.

Opšta bolnica u Šapcu danas je dobila novo sanitetsko vozilo opremljeno najboljom opremom za reanimaciju, za transport najtežih pacijenata i za pružanje prve pomoći iz svih oblasti koje se mogu desiti u hitnim slučajevima. Vrednost donacije je pet miliona dinara. Docent dr Aleksandar Stefoski, državni sekretar Ministarstva zdravlja, istakao je da je izuzetno zadovoljan uslovima, merama i načinom na koji se leče pacijenti u šabačkoj bolnici. Sa Aleksandrom Pajićem, gradonačelnikom Šapca i Slobodanom Popovićem, direktorom šabačke bolnice, dogovorio je dalju saradnju i dodao da je saradnja sa lokalnom samoupravom od izuzetnog značaja za funkcionisanje celog zdravstvenog sistema.

,,Ministarstvo zdravlja i dalje maksimalno ulaže u zdravstvenu zaštitu i podizanje nivoa i kvaliteta zdravstvenih usluga. Jedan od pokazatelja je i današnje vozilo koje je Ministarstvo zdravlja doniralo šabačkoj bolnici. Ministarstvo zdravlja se u prethodnom periodu maksimalno založilo za opremanje i ulaganje u ceo zdravstveni sistem. Od 2014. godine do danas kupljeno je preko 200 vozila. Ova vozila su prave mini bolnice”, kazao je doc.dr Stefoski. Stefoski je istakao da Ministarstvo zdravlja želi da svi ljudi u Srbiji, bez obzira na versku, rasnu i nacionalnu pripadnost imaju jednaku dostupnost zdravstvenoj zaštiti i što bolji i viši kvalitet zdravstvenih usluga.

Gradonačelnik Šapca rekao je da je važno da grad bude partner svojoj državi, što je danas i dokazano.

,,Zahvaljujem se Ministarstvu zdravlja na velikoj pomoći gradu Šapcu i našim zdravstvenim ustanovama. Sa državnim sekretarom danas smo dogovorili nastavak saradnje. Videćete da će to biti velika i dobra saradnja u korist građana Šapca. Ovaj sanitet je nešto što je zaista bilo potrebno šabačkoj bolnici. Još jednom velika zahvalnost medicinskim i nemedicinskim radnicima u Opštoj bolnici u Šapcu, u Zavodu za javno zdravlje i u Domu zdravlja, koji čine nadljudske napore da se izborimo sa epidemiološkom situacijom. Siguran sam da će nastavak saradnje sa Ministarstvom zdravlja doprineti još kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti u gradu Šapcu. Zahvalan sam državnom sekretaru i ministru zdravlja što na ovakav način brinu o svim građanima Republike Srbije”, dodao je gradonačelnik Pajić.

Doktor Slobodan Popović, direktor Opšte bolnice u Šapcu, zahvalio se ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru i njegovom timu.

,,Vozni park u šabačkoj bolnici širi svoje kapacitete. Sve to doprinosi unapređenju kvaliteta zdravstvene usluge koje Opšta bolnica u Šapcu pruža građanima Šapca i okoline. Ovo je samo jedna u nizu pomoći koje smo dobili od Ministarstva zdravlja i države. Očekujemo i dalje ovakvu saradnju. Zahvalio bih se i gradonačelniku Šapca što ima razumevanja, da u ovako teškim trenucima epidemije, pomogne da prevaziđemo sve probleme”, kazao je dr Popović.