Вести

ШАБАЧКА БОЛНИЦА ДОБИЛА НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО

24. децембар 2020.

Општа болница у Шапцу данас је добила ново санитетско возило опремљено најбољом опремом за реанимацију, за транспорт најтежих пацијената и за пружање прве помоћи из свих области које се могу десити у хитним случајевима. Вредност донације је пет милиона динара. Доцент др Александар Стефоски, државни секретар Министарства здравља, истакао је да је изузетно задовољан условима, мерама и начином на који се лече пацијенти у шабачкој болници. Са Александром Пајићем, градоначелником Шапца и Слободаном Поповићем, директором шабачке болнице, договорио је даљу сарадњу и додао да је сарадња са локалном самоуправом од изузетног значаја за функционисање целог здравственог система.

,,Министарство здравља и даље максимално улаже у здравствену заштиту и подизање нивоа и квалитета здравствених услуга. Један од показатеља је и данашње возило које је Министарство здравља донирало шабачкој болници. Министарство здравља се у претходном периоду максимално заложило за опремање и улагање у цео здравствени систем. Од 2014. године до данас купљено је преко 200 возила. Ова возила су праве мини болнице”, казао је доц.др Стефоски. Стефоски је истакао да Министарство здравља жели да сви људи у Србији, без обзира на верску, расну и националну припадност имају једнаку доступност здравственој заштити и што бољи и виши квалитет здравствених услуга.

Градоначелник Шапца рекао је да је важно да град буде партнер својој држави, што је данас и доказано.

,,Захваљујем се Министарству здравља на великој помоћи граду Шапцу и нашим здравственим установама. Са државним секретаром данас смо договорили наставак сарадње. Видећете да ће то бити велика и добра сарадња у корист грађана Шапца. Овај санитет је нешто што је заиста било потребно шабачкој болници. Још једном велика захвалност медицинским и немедицинским радницима у Општој болници у Шапцу, у Заводу за јавно здравље и у Дому здравља, који чине надљудске напоре да се изборимо са епидемиолошком ситуацијом. Сигуран сам да ће наставак сарадње са Министарством здравља допринети још квалитетнијој здравственој заштити у граду Шапцу. Захвалан сам државном секретару и министру здравља што на овакав начин брину о свим грађанима Републике Србије”, додао је градоначелник Пајић.

Доктор Слободан Поповић, директор Опште болнице у Шапцу, захвалио се министру здравља Златибору Лончару и његовом тиму.

,,Возни парк у шабачкој болници шири своје капацитете. Све то доприноси унапређењу квалитета здравствене услуге које Општа болница у Шапцу пружа грађанима Шапца и околине. Ово је само једна у низу помоћи које смо добили од Министарства здравља и државе. Очекујемо и даље овакву сарадњу. Захвалио бих се и градоначелнику Шапца што има разумевања, да у овако тешким тренуцима епидемије, помогне да превазиђемо све проблеме”, казао је др Поповић.