Vesti

ŠABAC SVE BLIŽE UVOĐENJU VANREDNE SITUACIJE

7. novembar 2020.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, sastao se sa članovima Kriznog štaba u Gradskoj kući. Tema sastanka bila je aktuelna epidemiološka situacija.

U poslednjih 24 sata na teritoriji grada pozitivnih na koronu je četrdeset, tako da je ukupan broj zaraženih tri stotine četrdeset i dva, i preko šest stotina kontakata koji su u samoizolaciji.

Trgovinski i ugostiteljski objekti uglavnom poštuju mere predviđene Uredbom Vlade Republike Srbije.

,,Sinoć su i Komunalna policija i Sanitarna inspekcija radile objedinjeni obilazak ovakvih objekata. Kontrolisano je trideset objekata u gradu, i kod sedam objekata su nađene male nepravilnosti. Međutim, u jednom objektu nađen je tri puta veći broj posetilaca nego što je to dozvoljeno. Sanitarna inspekcija je pisala prijave na licu mesta, tako da smo pojačali kaznenu politiku“, rekao je gradonačelnik.

U Opštoj bolnici Šabac hospitalizovana su četrdeset i tri sugrađanina, od toga su tri pacijenta u respiratornoj jedinici, sa teškom kliničkom slikom.

,,Sve smo bliži uvođenju vanrednog stanja. Poštovaćemo ono što nam struka kaže, njihov predlog će za nas biti konačan sud. Veliki je broj pacijenata koji su zaraženi i to nam svima daje jednu lošu sliku koju imamo. Moramo sve preduzeti da se korona ne širi“, dodao je dr Pajić.

Gradonačelnik Šapca apelovao je na sugrađane da se pridržavaju svih mera propisanih Uredbom Vlade, kako bi se smanjio broj kovid pozitivnih pacijenata.

Naredni sastanak Kriznog štaba zakazan je za sutra.