Вести

ШАБАЦ ЈЕДАН ОД ДОМАЋИНА МЕЂУНАРОДНЕ ТРКЕ „БЕОГРАД – БАЊАЛУКА“

17. децембра 2020.

Међународна бициклистичка трка ,,Београд – Бањалука“ биће одржана 22. априла 2021, на Дан града Шапца и града Бањалуке. Шабац ће бити један од 11 домаћина ове трке, речено је на данашњем састанку са представницима организационог одбора Међународне бициклистичке Трке “Београд – Бањалука” одржаном у Градској кући. Састанку су присуствовали др Александар Пајић, градоначелник града Шапца, Немања Пајић председник Скупштине града Шапца, Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије, Немања Матић, спортски коментатор РТС-а и Сања Никшић, стручни сарадник.

,,Мени је као градоначелнику велико задовољство што трка пролази кроз град Шабац. Оно што је значајно је да је Саша Грујичић, најбољи бициклиста свих времена којег је Србија имала, Шапчанин и нама је задовољство што промовишемо бициклизам као врло значајан спорт. Ова трка је битна и у повезивању и паралелним везама које Србија има са Републиком Српском. Граница се пролази, како за бициклисте, тако и за чланове њихових екипа, без задржавања и то је знак пријатељства и сарадње са нашим људима који живе у Републици Српској“, изјавио је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца истакао је да ова трка природно припада граду Шапцу.

,,Трка јако дуго постоји, а град Шабац није узимао учешће све до прошле године. Драго ми је да постоји воља новог градоначелника да она заузме значајније место у нашем граду, пре свега, јер је ова манифестација изванредни спортски догађај где имамо најквалитетнију бициклистичку трку која треба да прође кроз Шабац“, рекао је Немања Пајић.

Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије захвалио се градоначелнику и председнику Скупштине града Шапца на подршци.

,,Ово је трка која је светске категорије и светског календара бициклистичког. То значи да сви такмичари из света и Европе који долазе код нас освајају бодове и квалификују се за нека друга такмичења попут Светских првенстава. Ово је било прво међународно такмичење у Србији ове године. Због актуелне еидемиолошке ситуације ускраћена је прилика такмичарима других спортова да наступају и да себе промовишу, као и да испуне све обавезе према квалификационим нормама Олимпијских игара у Токију“, казао је Бранко Бановић.

Приликом данашњег састанка Бановић је градоначелнику Шапца поклонио жуту мајицу која представља симбол победника и трке кроз Србију, и трке ,,Београд – Бањалука“.
,,Искористили смо прилику на овај начин да се захвалимо граду Шапцу. Ову мајицу је носио победник трке, он је и потписао, а са друге стране потписао се данас градоначелник Шапца. Мајица ће бити урамљена као леп гест, пре свега захвалност Граду Шапцу и свим Шапчанима који подржавају спорт и бициклизам“, рекао је Немања Матић, спортски коментатор РТС-а.