Vesti

ŠABAC I CELJE POTPISALI POVELJU O BRATIMLJENJU

22. april 2024.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i gradonačelnik grada Celje potpisali su danas u Gradskoj kući Povelju o bratimljenju ova dva grada.

Kako je navedeno prilikom potpisivanja, time su se gradovi Celje i Šabac obavezali da jačaju neposrednu saradnju kroz obrazovanje, kulturu, sport, turizam i privredu, čime se doprinosi boljem upoznavanju i promovisanju naših gradova.

Gradonačelnik Celja, Matija Kovač, rekao je na svečanosti potpisivanja da mu je veliko zadovoljstvo i čast što su na Dan grada Šapca potpisali Povelju o bratimljenju, i podsetio da prijateljstvo dva grada datira još iz 2012. godine, a da su sada samo intenzivirali odnose.

On je rekao da se raduju budućoj saradnji i da se iskreno zahvaljuje za izuzetno gostoprimstvo kako gradonačelniku Aleksandru Pajiću, tako i predsedniku Skupštine grada Nemanji Pajiću.

Gradonačelnik Aleksandar Pajić istakao je da posebnu vrednost obeležavanja Dana grada Šapca čini to što su sa Celjem potpisali ovu Povelju.

,,Slične su nam privrede, sportski klubovi, obrazovni sistem, kultura. Sve to će biti pospešeno u narednom periodu na dobrobit građana i Šapca i Celja“, pojasnio je Pajić.

Nakon, potpisivanja Povelje o bratimljenju dva grada, gradonačelnik Celja se upisao u knjigu utisaka.