Вести

ШАБАЦ И ЦЕЉЕ ПОТПИСАЛИ ПОВЕЉУ О БРАТИМЉЕЊУ

22. април 2024.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић и градоначелник града Цеље потписали су данас у Градској кући Повељу о братимљењу ова два града.

Како је наведено приликом потписивања, тиме су се градови Цеље и Шабац обавезали да јачају непосредну сарадњу кроз образовање, културу, спорт, туризам и привреду, чиме се доприноси бољем упознавању и промовисању наших градова.

Градоначелник Цеља, Матија Ковач, рекао је на свечаности потписивања да му је велико задовољство и част што су на Дан града Шапца потписали Повељу о братимљењу, и подсетио да пријатељство два града датира још из 2012. године, а да су сада само интензивирали односе.

Он је рекао да се радују будућој сарадњи и да се искрено захваљује за изузетно гостопримство како градоначелнику Александру Пајићу, тако и председнику Скупштине града Немањи Пајићу.

Градоначелник Александар Пајић истакао је да посебну вредност обележавања Дана града Шапца чини то што су са Цељем потписали ову Повељу.

,,Сличне су нам привреде, спортски клубови, образовни систем, култура. Све то ће бити поспешено у наредном периоду на добробит грађана и Шапца и Цеља“, појаснио је Пајић.

Након, потписивања Повеље о братимљењу два града, градоначeлник Цеља се уписао у књигу утисака.