Vesti

RADOVI NA SANACIJI I REKULTIVACIJI DEPONIJE ,,DUDARA“ TEKU PLANIRANOM DINAMIKOM

7. novembar 2023.

Predsednik privremenog ograna grada Šapca obišao je danas radove na sanaciji i rekultivaciji deponije ,,Dudara” na Starom gradu.

,,Izuzetno sam zadovoljan kako se odvijaju radovi. Već je pokriveno 20 posto površine, nekih 10000 kvadrata geo tekstilom i to je najskuplji deo koji se radi na potpunoj sanaciji ove deponije. Siguran sam da ćemo do nove godine, ukoliko nas vreme posluži završiti drugu fazu radova, a onda početi treću fazu koja obuhvata postavljanje humusa. Ovde će biti atletska, biciklistička i pešačka staza, igrališta za decu, teretane na otvorenom, amfiteatri na otvorenom. U sadržajima koje ćemo imati, moći će da uživaju svi naši sugrađani, od najmlađih do najstarijih i svi će želeti da dođu u novu zelenu oazu grada“, kazao je Pajić, a zatim podsetio da je samo pre par meseci ovde bila nepregledna planina smeća.

,,Grad je na ovom mestu 23 godine odlagao đubre. Na 100 metara se nalaze stambene zgrade. Na 50 metara odavde je reka Sava. Sada će ovo biti najlepši deo grada, jedno od kultnih mesta Šapčana. Radimo sanaciju ove deponije po svim evropskim standardima. Zahvaljujem se državi, Ministarstvu zaštite životne sredine koje je imalo sluha i prepoznalo značaj ovog projekta i za državu i za grad Šabac“, istakao je Pajić.

U realizaciju ovog projekta država ulaže 142 miliona, a Grad Šabac 50 miliona dinara.