Vesti

PUŠTEN U RAD ŠABAČKI OLIMPIJSKI BAZEN POD BALONOM

13. novembar 2023.

Predsednik Privremenog organa grada Šapca, dr Aleksandar Pajić, prisustvovao je danas puštanju u rad šabačkog otvorenog bazena pod balonom. Ova investicija vredna 4,5 miliona dinara, finansirana je iz budžeta grada Šapca.

,,Ovo je prelepa investicija grada. Govorili smo da je ulaganje u sportsku infrastrukturu i poboljšanje uslova za bavljenje sportom prioritet novog gradskog rukovodstva i u tome smo istrajali. Uradili smo prvo kompleks otvorenih bazena, zatim smo instalirali solarnu elektranu na objektu gradskog bazena, čime smo smanjili potrošnju električne energije koja će na godišnjem nivou biti za 30% manja. Sada smo investirali u balon kojim je natkriven olimpijski bazen. Na ovaj način proširili smo skoro duplo kapacitete za treninge naših sportista u zimskom periodu. Toplom vezom spojeni su postojeći zatvoren bazen i olimpijski bazen. Imamo mogućnost korišćenja dnevnog svetla“, rekao je Aleksandar Pajić.

Prema njegovim rečima, ovaj balon jedan je od modernijih i koristiće se do proleća, kada je planirano njegovo skidanje, da bi ponovo mogao da se koristi otvoren bazen.

,,Želja nam je da svi građani imaju mogućnost da koriste šabačke bazene. Napravićemo pogodnosti, koje će pre svega biti okrenute prema ugroženim grupama stanovništva, prema penzionerimaž, ali i prema deci za koje je sve ovo i pravljeno“, poručio je Pajić.

Proslavljeni rukometaš šabačke ,,Metaloplastike“, Mile Isaković, smatra da će korist od ovog bazena građani tek da imaju, jer će tokom zimskih meseci moći da koriste bazen i neće dolaziti do „sudaranja“ obuke neplivača i treninga Vaterpolo kluba ,,Šabac“.

,,Ovo zaista izgleda prelepo. Sada je mnogo komfornije, mnogo više prostora je na raspolaganju našim sportistima. Još uvek sam pod utiskom“, kaže Isaković.

Svoj prvi trening u balon hali danas je imao VK ,,Šabac“, a pored uprave tu su bili i predstavnici grada Šapca.