Vesti

PRVOG KUPALIŠNOG DANA NA ŠABAČKIM OTVORENIM BAZENIMA PREKO 1300 KUPAČA

27. jula 2022.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić je sa državnim sekretarom u Ministarstvu omladine i sporta Milanom Savićem i pomoćnikom ministra Darkom Udovičićem obišao kompleks otvorenih bazena u Šapcu. Ovom prilikom, gradonačelnik Pajić je istakao da je srećan kada vidi bazene pune zadovoljnih sugrađana.

,,Velika mi je čast što sam danas pokazao ovaj velelepni sportski kompleks predstavnicima Ministarstva omladine i sporta. Prvi dan kupališne sezone i odmah ogromno interesovanje naših sugrađana. Čak 1300 kupača danas je spas od vrućine pronašlo na našim bazenima. To pokazuje da smo uradili pravu stvar. Ponosan sam na vas, vaše strpljenje i ono što obećavam i u narednom periodu je da će gradska vlast nastaviti da radi u korist svih građana Šapca. Ovo je prelepa slika koju šaljemo iz Grada Šapca i pozivam sve sugrađane, ali i sve goste koji dolaze u Šabac da posete šabačke otvorene bazene i da uživaju u obvom prelepom kompleksu”, rekao je gradonačelnik Pajić.

Milan Savić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta pohvalio upravu grada Šapca, gradonačelnika i ceo njegov tim na ovako izvrsnom projektu koji je koštao preko 3,3 miliona evra izdvojenih iz budžeta Grada Šapca.

,,To nam daje do znanja da je Grad Šabac jedan od gradova koji najviše ulaže u sportsku i omladinsku infrastrukturu. Način na koji se Grad Šabac bavi mladima i sportom koristićemo kao primer dobre prakse. Velika pohvala za grad, pre svega za sredstva izdvojena iz sopstvenog budžeta, ali i za istrajnost da nešto ovako bude završeno u rekordnom roku na dobrobit svih sugrađana”, rekao je Milan Savić.