Vesti

PROFESIONALNI PRIPADNICI MINISTARSTVA ODBRANE U POSETI ŠAPCU

5. juna 2021.

Danas su u posetu Šapcu i znamenitim mestima na teritoriji Mačvanskog okruga stigli profesionalni pripadnici Ministarstva odbrane Republike Srbije. Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić svečano ih je ugostio u Gradskoj kući i poželeo prijatan boravak.

,,Veliko mi je zadovoljstvo što su aktivni pripadnici Ministarstva odbrane izabrali da posete Šabac. Namera im je da obiđu prirodne lepote našeg kraja, a njih ima na pretek. Na početku ovog interesantnog putovanja kroz prošlost, sadašnjost i budućnost, ugostio sam ih u Gradskoj kući. Šabac je kroz istoriju uvek bio u tesnoj vezi sa našom vojskom.Pomoć tokom poplava koje su zadesile naš grad, ili aktuelni trenutak u borbi protiv pandemije korona virusa, potvrđuje njenu ulogu i neophodnost i u mirnodopskim uslovima”, rekao je gradonačelnik Pajić i dodao da mu je želja da stalno unapređuju saradnju sa ovom institucijom, u koju građani Srbije, pored Crkve, imaju najviše poverenja.

Pukovnik Dragan Kotarlić, načelnik Uprave za obaveze odbrane u Ministarstvu odbrane kazao je da su svi ljudi koji su došli u posetu Šapcu ljubitelji istorije i obilazaka srpskih kulturno – istorijskih spomenika i obeležja.

,,Praktikujemo jednom u proleće, jednom na jesen da idemo putevima naše slavne istorije. Danas nismo slučajno odabrali grad Šabac i Mačvanski okrug, jer ima bogatu prošlost, počev od doba kada se stvarala moderna srpska država, od Prvog srpskog ustanka, boja na Mišaru, vožda Karađorđa, pa sve do Drugog srpskog ustanka i samostalnosti srpske države. Takođe, i kada se branila srpska država u Prvom svetskom ratu, najveća bitka i najveća pobeda bila je na Ceru. Taj kompleks na Tekerišu ćemo danas i obići”, rekao je pukovnik Kotarlić.