Vesti

PRETHODNA NEDELJA: TRI PUTA VIŠE NOVOZARAŽENIH

2. novembar 2020.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksadar Pajić održao je sednicu proširenog Kriznog štaba u Dunjića kući, kojoj su prisustvovali predstavnici svih institucija značajnih za suzbijanje korona virusa, a tema sastanka bila je sumiranje epidemiloške situacije u proteklih sedam dana.

Na teritoriji grada i dalje je nestabilna epidemiološka situacija, i u periodu od 26. do 31. oktobra, pozitivnih na koronu u Šapcu bilo je sto četrdeset i šest, što je tri puta više u odnosu na prethodnu nedelju. U Opštoj bolnici Šabac hospitalizovano je dvadeset i tri pacijenta, od toga je njih četraest na kiseoniku, i svi su stabilnog stanja. U obrazovnim institucijama tokom oktobra na korona virus pozitivno je sedamnaest učenika i osam prosvetnih radnika. Takođe, na koronu je pozitivno i osam lekara i osam medicinskih tehničara šabačke bolnice, kao i dve medicinske sestre u Domu zdravlja.

„Preduzeli smo mnogo toga kako bi se sprečilo širenje zaraze, i to već daje rezultate. Ugostiteljski objekti sada striktno poštuju radno vreme. Još uvek imamo problema sa poštovanjem distance i broja ljudi koji su u ugostiteljskim i trgovinskim objektima, ali intenzivnijim radom komunalne policije i sanitarne inspekcije, to je počelo da daje rezultate jer su krenuli sa kažnjavanjem na teritoriji grada“, izjavio je gradonačelnik Šapca.

Kako ističe dr Pajić, najbitnije je to da su uspeli da lociraju najveće probleme, a to su pijace, buvljak, i zelene pijace na otvorenom i zatvorenom.

„Naložili smo Javnom komunalnom preduzeću „Stari grad“ da preduzme sve mere da ograniči ulaze i izlaze na pijacama, i da striktno prate poštovanje mera zaštite kako bi se onemogućilo širenje virusa“, dodao je gradonačelnik.

Naredni sastanak Kriznog štaba zakazan je za sutra.