Вести

ПРЕТХОДНА НЕДЕЉА: ТРИ ПУТА ВИШЕ НОВОЗАРАЖЕНИХ

2. новембар 2020.

Градоначелник Шапца др Алексадар Пајић одржао је седницу проширеног Кризног штаба у Дуњића кући, којој су присуствовали представници свих институција значајних за сузбијање корона вируса, а тема састанка била је сумирање епидемилошке ситуације у протеклих седам дана.

На територији града и даље је нестабилна епидемиолошка ситуација, и у периоду од 26. до 31. октобра, позитивних на корону у Шапцу било је сто четрдесет и шест, што је три пута више у односу на претходну недељу. У Општој болници Шабац хоспитализовано је двадесет и три пацијента, од тога је њих четраест на кисеонику, и сви су стабилног стања. У образовним институцијама током октобра на корона вирус позитивно је седамнаест ученика и осам просветних радника. Такође, на корону је позитивно и осам лекара и осам медицинских техничара шабачке болнице, као и две медицинске сестре у Дому здравља.

„Предузели смо много тога како би се спречило ширење заразе, и то већ даје резултате. Угоститељски објекти сада стриктно поштују радно време. Још увек имамо проблема са поштовањем дистанце и броја људи који су у угоститељским и трговинским објектима, али интензивнијим радом комуналне полиције и санитарне инспекције, то је почело да даје резултате јер су кренули са кажњавањем на територији града“, изјавио је градоначелник Шапца.

Како истиче др Пајић, најбитније је то да су успели да лоцирају највеће проблеме, а то су пијаце, бувљак, и зелене пијаце на отвореном и затвореном.

„Наложили смо Јавном комуналном предузећу „Стари град“ да предузме све мере да ограничи улазе и излазе на пијацама, и да стриктно прате поштовање мера заштите како би се онемогућило ширење вируса“, додао је градоначелник.

Наредни састанак Кризног штаба заказан је за сутра.