Vesti

PREDSTAVLJANJE VOLONTERA KROZ PREDSTAVU ,,KAKO JE DOBROTA SPASILA USKRS“

29. aprila 2021.

Grupa volontera Kancelarije za mlade grada Šapca, predstavila se večeras u velikoj sali Kulturnog centra, kroz predstavu ,,Kako je dobrota spasila Uskrs“. U okviru predstave izvedene su: animacija i iluzija (kroz cirkuske umetnosti), recitacija ,,Uskršnje jutro“, a prisutni su imali priliku da uživaju i u sjajnom vokalu Bojane Mitrović, uz pratnju gitare.

– Želeli smo da povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Uskrsa predstavimo aktivnosti naših volontera. Od ukupno 20 volontera, u programu je učestvovalo 14. Tokom protekla dva i po meseca, sastajali smo se tri puta nedeljno i učestovali u pripremama. U individualnim i grupnim razgovorima bavili smo se interesovanjima mladih, njihovim željama i aktivnostima. Zbog toga mi je drago što smo na ovaj način imali priliku da pokažemo naše aktivnosti. Prikazana je veoma poučna priča, a volonteri su dali svoj maksimum, da sve ovo izgleda onako kako smo i zamislili – rekla je Mirjana Janjić, koordinator Kancelarije za mlade grada Šapca.

Volonteri koji su učestvovali u ovom programu svoje iskustvo opisuju kao veoma zahtevno, zanimljivo, podsticajno, ali i izazovno.

Predstavi su prisustvovali  Rista Ristić, šef kabineta gradonačelnika i član Gradskog veća za kulturu i informisanje, Miroljub Mijušković.

Zbog trenutne epidemiološke situacije predstavi je prisustvovao ograničen broj ljudi.