Vesti

PREDSEDNIK VUČIĆ U DOBRIĆU NAJAVIO NOVE PROJEKTE ZA ŠAPČANE

22. maja 2021.

Predsednik Republike Aleksandar Vučić, zajedno sa ministrom finansija Sinišom Malim i ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem, danas je posetio selo Dobrić. Nedavno je na ovom delu teritorije grada Šapca asfaltirana deonica puta Šabac – Bogosavac – Dobrić – Culjković – Radovašnica u dužini od 19,2 kilometra. Ova investicija vredna je 366 miliona dinara i finansirana je sredstvima Puteva Srbije.

Prilikom posete, predsednik Vučić obećao je izgradnju puta kroz Maove u dužini od 3,3 kilometra, izradu projekta kanalizacione mreže, čija će pokrivenost sa prvobitno planiranih 60 odsto biti uvećana na 80 odsto područja grada Šapca, a otpočeće i priprema projekta za širenje vodovodne mreže. Predsednik Vučić istakao je da će se raditi kompletan asfalt, najbolji moguć, i da sadašnja Srbija mora da se razlikuje od one u kojoj je postojalo krpljenje rupa na putevima. Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić zahvalan je predsedniku Vučiću na poseti i nesebičnoj podršci koju pruža građanima Srbije.

,,Saradnja sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrima u Vladi Republike Srbije intenzivirana je u poslednjih nekoliko meseci. U rekordnom vremenu i vrhunskim kvalitetom urađen je put na deonici Šabac – Bogosavac – Dobrić – Culjković – Radovašnica u dužini od 19,2 kilometra, i to je tek početak.

Svojim dolaskom u Dobrić, predsednik Vučić obećao je nastavak radova na putnoj infrastrukturi, ali naglasak je na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

Hvala predsedniče, što delima pokazujemo da nam je interes građana na prvom mestu! Živeo Šabac, živela Srbija”, istakao je gradonačelnik Pajić.