Vesti

POVEĆAN BROJ OBOLELIH U ŠAPCU

26. oktobar 2020.

Gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić, održao je danas u Dunjića kući hitan sastanak gradskog Štaba za vanredne situacije. Na sastanku, kom su prisustvovali predstavnici institucija zaduženih za suzbijanje epidemije izazvane virusom KOVID 19, dogovoreno je koje mere će biti sprovedene u narednom periodu.

– U Šapcu je trenutno 55 lica pozitivno na ovaj virus, a samo za poslednja 24 sata otkriveno je 20 novih slučajeva. Poslednjih dana imali smo deset, pa onda sedam, a danas šesnaest pozitivnih u Šapcu, plus četiri u Bogatiću. Za sada nećemo uvoditi vanrednu situaciju, ali apelujemo na građane da striktno poštuju mere zaštite i mere Vlade Republike Srbije kako bismo se sa tim izborili na najbolji mogući način – rekao je dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

Štab je doneo odluku da se Komunalnoj policiji uputi nalog za kontrolu poštovanja mera koje su na snazi.

– To podrazumeva kontrolu nošenja maski i držanja distance u trgovinskim objektima, poštovanja radnog vremena ugostiteljskih objekata, kao i broja okupljenih lica u zatvorenom i otvorenom prostoru. Aktivno učešće svih inspekcijskih službi će biti izraženo i pokušaćemo da na taj način apelujemo na svest naših sugrađana da je ovo problem svih nas i da se svi moraju aktivno uključiti u rešavanje ovog problema.

U šabačkoj Opštoj bolnici „Dr Laza K. Lazarević“ hospitalizovano je devet lica sa srednje teškom kliničkom slikom. Takođe, na sastanku je dogovoreno da je i privremena kovid bolnica u sali srednje Ekonomske škole pređe iz pasivnog u aktivni status, kako bi u slučaju potrebe bila spremna da odmah primi pacijente sa lakšom kliničkom slikom.