Вести

ПОВЕЋАН БРОЈ ОБОЛЕЛИХ У ШАПЦУ

26. октобар 2020.

Градоначелник Шапца, др Александар Пајић, одржао је данас у Дуњића кући хитан састанак градског Штаба за ванредне ситуације. На састанку, ком су присуствовали представници институција задужених за сузбијање епидемије изазване вирусом КОВИД 19, договорено је које мере ће бити спроведене у наредном периоду.

– У Шапцу је тренутно 55 лица позитивно на овај вирус, а само за последња 24 сата откривено је 20 нових случајева. Последњих дана имали смо десет, па онда седам, а данас шеснаест позитивних у Шапцу, плус четири у Богатићу. За сада нећемо уводити ванредну ситуацију, али апелујемо на грађане да стриктно поштују мере заштите и мере Владе Републике Србије како бисмо се са тим изборили на најбољи могући начин – рекао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Штаб је донео одлуку да се Комуналној полицији упути налог за контролу поштовања мера које су на снази.

– То подразумева контролу ношења маски и држања дистанце у трговинским објектима, поштовања радног времена угоститељских објеката, као и броја окупљених лица у затвореном и отвореном простору. Активно учешће свих инспекцијских служби ће бити изражено и покушаћемо да на тај начин апелујемо на свест наших суграђана да је ово проблем свих нас и да се сви морају активно укључити у решавање овог проблема.

У шабачкој Општој болници „Др Лаза К. Лазаревић“ хоспитализовано је девет лица са средње тешком клиничком сликом. Такође, на састанку је договорено да је и привремена ковид болница у сали средње Економске школе пређе из пасивног у активни статус, како би у случају потребе била спремна да одмах прими пацијенте са лакшом клиничком сликом.